«Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα»: 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού

Κατερίνα Καραγιάννη

Δήμος Αμαροσίου

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) και η KLGalleryVassilisLappas, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για το έτος 2017, διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», (έναντι Βασ. Σοφίας 85, Πλατεία Ηρώων), στο Μαρούσι, από τις 18 έως τις 31 Μαΐου και σας προσκαλούν να συμμετέχετε και εσείς σε αυτή τη γιορτή για την εικόνα και το λόγο, με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα».

Συνταλεστές

 

Υπεύθυνος Διοργάνωσης Βασίλης Λάππας (KLGalleryVassilisLappas)

Έκθεση Φωτογραφίας: από την Φωτογραφική Ομάδα Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα
(Θάνος Ευθήμερος, Αιμιλία Ματουλέα, Αφροδίτη Παπαδοπούλου, Στέλλα Κοροβίνη, Όλγα Αλεξοπούλου, Μένια Μπογέα, Όλγα Μπακοπούλου, Αθανασία Μπαϊρακτάρη, Έβη Σωτηροπούλου, Λένα Θεοχαρίδου, Πέννυ Χονδρογιάννη, Κατερίνα Τόγια).

Έκθεση Ζωγραφικής:  Μαρία Καρζή, Δήμητρα Καραχάλιου, Ελίνα Καστρινάκη, Ντίνα Καστρινάκη, Έλενα Κατσαντώνη, Χρήστος Λάμπρου, Ιωάννα Ξανθοπούλου, Ζωή Σαβίνα, Πέννυ Χονδρογιάννη.

Έκθεση Αγιογραφίας: Λίλα Δίδου.

Γλυπτό: Χρήστος Λάμπρου.

Εικαστικό Ένδυμα: Ρουσσέτος Σιγάλας.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα μπορείτε να δείτε έργα Φωτογραφίας, από  τη φωτογραφική ομάδα “ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ”, ΖωγραφικήΓλυπτικήΑγιογραφίαΕικαστικό ένδυμα, από νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και μία Φωτογραφική αναδρομή μέσα από μία Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ» από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία). Επίσης  παρουσίαση φωτογραφικών μηχανών /αντίκες και παλιά αξεσουάρ για τη φωτογραφία από ιδιωτική συλλογή, και πολλά ακόμη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις με βραδιές αφιερώματα, και προβολές από το αρχείο της ΕΦΕ και του Βασίλη Λάππα.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΙΟΥ, 19:30 Εργαστήρι κινηματογράφου από το CINElikeLAB με εισηγητή τον σεναριογράφο-σκηνοθέτη Ηλία Φλωράκη, προβολή της ταινίας «Διάλεξε το μέλλον σου»-«Choose your Future», του 12χρονου Πέτρου Φλωράκη από τους ΟΝΕΙΡΟΚΥΚΛΟΥΣ και συζήτηση πάνω στο θέμα του εθισμού των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (VIDEO GAMES - CHILD Vs ADULT). Επίσης, αφιέρωμα σε παιδιά με Αναπηρία, με αφήγηση (ηθοποιός Αγγελική-Ειρήνη Μήτση) από το βιβλίο «ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΔΙΑ» του Τασιόπουλου Βαγγέλη και τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ  22 ΜΑΙΟΥ, 19:30  Αφιέρωμα στην «Ήπειρο» με προβολές και έκθεση φωτογραφίας.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ, 19:00 Παρουσίαση-Ομιλία «Αισθητική, Τρόποι Προσέγγισης και Ιδιαιτερότητες στη Φωτογραφία Δρόμου» με τον Κυριάκο Αζαδέλη. 

Καθημερινά θα υπάρχει μπουφές, μουσική για να μπορέσουμε να σας γνωρίσουμε, και εσείς να γνωρίσετε από κοντά τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. 

Info

 

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30.

Διάρκεια: 18 έως τις 31 Μαΐου

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό,  Δευτέρα με Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 14:00 & από τις 18:00 έως τις 22:00, Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 20

Είσοδος ελέυθερη

 Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» 

 

Κατερίνα Καραγιάννη Δημοσιογράφος

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online