Δωρεά σπανιότατου έργου του Θεόφιλου στο δήμο Μυτιλήνης

lifespeed.gr


Δήμος Μυτιλήνης

 

 

 

Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερης σπανιότητας έργο του Θεόφιλου παραδόθηκε σήμερα στο Δήμο Μυτιλήνης.

Το έργο δώρισε στο δήμο Μυτιλήνης η Μαρία Κοτοπούλη και πλέον θα εκτίθεται στο Μουσείο Θεόφιλου.

Το έργο είναι ζωγραφική σε γύψο, σχήματος οβάλ, με διαστάσεις 30Χ40 και απεικονίζεται ο Παύλος Μελάς. Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο της δωρήτριας, από τα χρόνια των γονιών της στο Μεσαίο Χάλικα Μυτιλήνης.

Η Μαρία Κοτοπούλη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Αδέλφια της είναι η τραγουδίστρια και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου και ο αγιογράφος-ζωγράφος Νίκος Κοτοπούλης. Σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Πέλου Κατσέλη και στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Σορβόνης. Παρακολούθησε τα μαθήματα του Θεάτρου των Εθνών και την τάξη Υποκριτικής στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού.

Έχει εκδώσει έξι λογοτεχνικά βιβλία (μυθιστορήματα και διηγήματα). Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά «Η Λέξη», «Ελίτροχος», «Νέα Πορεία», «Φιλολογική Πρωτοχρονιά», «Έρευνα», «Εντευκτήριο» και συνεργάζεται με τα περιοδικά «diastixo» και «Περί ου».

Επίσης, συνεργάστηκε με το Γ’ Πρόγραμμα στην έκδοση «Ρήγας-Σολωμός. Εις Μνήμην» (1998), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Γράφει τακτικά στο «Λεσβιακό Ημερολόγιο, Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός» του Παναγιώτη Σκορδά και δημοσιεύει βιβλιοκριτικές της στις εφημερίδες της Μυτιλήνης «Εμπρός» και «Δημοκράτης»

14.9.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online