Στους φιναλίστ πανευρωπαϊκού διαγωνισμού για την οικολογία και την καινοτομία ο Δήμος

lifespeed.gr


Δήμος Αρταίων

 

 

 

Στους φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική», είναι φέτος ο Δήμος Αρταίων, καθώς διαγωνίζεται για το πρώτο βραβείο στις κατηγορίες «Κλίμα, Προστασία του Περιβάλλοντος, Αειφορία» στον εν λόγω θεσμό.

Κάθε χρόνο, περισσότερες από 400 συμμετοχές σε 9 κατηγορίες απ’ όλη την Ευρώπη κρίνονται από το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική, προκειμένου να ξεχωρίσουν οι πιο καινοτομικές πολιτικές προσπάθειες από όλη την Ευρώπη, που αποτελούν έμπνευση για τους Ευρωπαίους πολιτικούς και πολίτες.

“Παρά το μεγάλο ανταγωνισμό με αξιόλογα έργα, η κριτική επιτροπή των 1000 και πλέον Ευρωπαίων πολιτών,  ξεχώρισε την πρόταση του Δήμου Αρταίων, ως μία από τις προτάσεις που βρίσκουν καινοτόμες λύσεις για τις σημερινές προκλήσεις. Οι υποψήφιοι κρίνονται με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες για κοινωνική ισορροπία, δημοκρατία και ίσα ανθρώπινα δικαιώματα” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του Δήμου Αρταίων που έφτασε στον τελικό και διαγωνίζεται στον άξονα «Οικολογία», είναι η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης για την ανακύκλωση «Followgreen». Το «Followgreen Δήμου Αρταίων» (Followgreen.gr/arta), αποτελεί μία υπηρεσία για «έξυπνες πόλεις», συνδυάζοντας την ανταποδοτική ανακύκλωση με την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Όπως επισημαίνεται,  η πρόταση του Δήμου Αρταίων, ξεχωρίζει γιατί:

  • Αποτελεί ένα σύστημα επιβράβευσης της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης μοναδικό σε επίπεδο ΕΕ.
  • Συνδυάζει την εκπαίδευση με την παροχή κινήτρων στους πολίτες.
  • Παρέχει στον Δήμο Αρταίων τη δυνατότητα να εφαρμόζει πολιτικές στη λογική του ‘Πληρώνω όσο Πετάω’ (PAYT).
  • Αποτελεί μία εφαρμογή έξυπνης πόλης, η οποία μπορεί να επεκταθεί σε όλους τους τομείς της κυκλικής οικονομίας.
  • Εμπλέκει ενεργά τη σχολική κοινότητα στην ανακύκλωση.
  • Ενισχύει την τοπική οικονομία με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες και τον Δήμο Αρταίων.
  • Στηρίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες μέσα από την επαναχρησιμοποίηση που γίνεται στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αρταίων.

«Για  πρώτη χρονιά ο Δήμος μας διακρίνεται στο πεδίο της πολιτικής καινοτομίας  και η πρότασή μας βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Και μόνο η παρουσία μας στους φιναλίστ της βράβευσης, είναι μια νίκη που αφορά όλους τους Αρτινούς που αγκάλιασαν τις πρωτοβουλίες του Δήμου.

Η διάκριση αυτή, έρχεται να αποδείξει πως η καινοτομία στην πολιτική ενός Δήμου δεν είναι ένα τεχνικό κατασκεύασμα για λίγους, αλλά μία πρακτική που έχει εφαρμογή στην καθημερινότητα των πολλών», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Περισσότερες πληροφορίες  και στον ψηφιακό εκθεσιακό χώρο της διοργάνωσης: https://innovationinpolitics.eu/showroom/project/followgreen-reward-platform-for-recycling-municipality-of-artaion/, ενώ μπορείτε να ακολουθήσετε τα διαδικτυακά κανάλια του Ινστιτούτου Καινοτομίας στην Πολιτική για να δείτε τους υπόλοιπους φιναλίστ και να μάθετε τον μεγάλο νικητή, έπειτα από το Gala των Βραβείων και το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

13.10.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online