Κορίτσια από το Αφγανιστάν ζωγράφισαν και δώρισαν τους πίνακες στο μουσικό σχολείο

lifespeed.gr


Δήμος Καβάλας

 

 

 

 

Έξι κορίτσια από το Αφγανιστάν, που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Καβάλα, συνδύασαν τη ζωγραφική με τη μουσική και δημιούργησαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο από χθες φιλοξενείται στην αίθουσα ορχήστρας του μουσικού σχολείου Καβάλας.

Η αγάπη τους για τη μουσική οδήγησε τα κορίτσια να εμπνευστούν και να σχεδιάσουν δεκαεπτά ξεχωριστούς ζωγραφικούς πίνακες. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον διευθυντή του μουσικού σχολείου Καβάλας Γιάννη Κακάρα στον χώρο του σχολείου, να συζητήσουν μαζί του και να δωρίσουν τα έργα τους.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας των κοριτσιών από το Αφγανιστάν ήταν μέσα από τα έργα τους να εμπνεύσουν τους υπόλοιπους μαθητές που φοιτούν στο μουσικό σχολείο και ταυτόχρονα να ομορφύνουν το χώρο, αφήνοντας και το δικό τους αποτύπωμα.

«Οι ζωγραφιές των παιδιών θα είναι πάντα εδώ να μας θυμίζουν την παρουσία τους στην πόλη μας. Και είμαστε ευγνώμονες γι' αυτό», είπε ο κ. Κακάρας, υπενθυμίζοντας στα παιδιά του σχολείου την αξία της προσφοράς και της συνεργασίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με τη Solidarity Now. Ο ΔΟΜ υποστηρίζει τις ελληνικές αρχές στη διαχείριση της δομής με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

14.10.2021

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online