Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνδυνος για το οικοσύστημα στο Φράγμα των Ποταμών από... γουρούνες

lifespeed.gr


Δήμος Ρεθύμνης

 

 

 

 

Σε πίστα για επιδείξεις μηχανών μετατράπηκε το πρωί του Σαββάτου το Φράγμα των Ποταμών  στο Ρέθυμνο. Κάτοικος της περιοχής, την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες στις εκβολές του ποταμού εμφανίστηκαν 5-6 γουρούνες και 2-3 μηχανήματα παραλίας 4Χ4 και άρχισαν να τρέχουν σαν τρελοί και να κάνουν "σπινιές" στην κοίτη του ποταμού.
«Είμαι λάτρης της φωτογραφίας στην φύση και τα τοπία. Το Σάββατο είχα πάει για την αγαπημένη μου ενασχόληση, στο πανέμορφο φράγμα Ποταμών μέχρι την στιγμή που εμφανίστηκαν κάτι τύποι με γουρούνες και μηχανές και όργωναν το ποτάμι, φωνάζοντας» ανέφερε στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στην εκπομπή του, Μανόλη Αργυράκη κάτοικος της περιοχής.

 

Όταν είδε την καταστροφή που συντελείται στο οικοσύστημα του ποταμού, βρήκε το θάρρος και μίλησε στον έναν από τους οδηγούς γουρούνας, ο οποίος του απάντησε με ειρωνεία στην παρατήρηση του.
«Αυτοί διασκέδαζαν καταστρέφοντας την εκβολή του φαραγγιού του Αγίου Αντωνίου, προς το φράγμα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα» αναφέρει κάτοικος της περιοχής, και διερωτάται αν μια τέτοια βόλτα με μηχανές και γουρούνες στην φύση για διασκέδαση, είναι νόμιμη.

 

Σε παρέμβασή της, η δασάρχης Ρεθύμνου Χαρίκλεια Καργιολάκη υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το σημείο, όπου έγινε το συμβάν και θα ψάξει να το βρει στον χάρτη. Ωστόσο ανάφερε νομοθεσία για νέες μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.
«Υπάρχει ιεράρχηση στην περιοχή. Κάποια σημεία ανήκουν σε περιοχή Natura και κάποια άλλα όχι.  Επίσης υπάρχουν τα καταφύγια άγριας ζωής, που είναι προστατευόμενα από εμάς» είπε η κα Καργιολάκη.

 

Και ολοκληρώνει λέγοντας:  Έχει γίνει και άλλη αναφορά για γουρούνες και μηχανές Εντούρο που ανέβαιναν τον Ψηλορείτη. To κοιτάμε…  Ωστόσο είναι και οι καινούργιες μορφές τουρισμού που πρέπει να ψάξουμε. Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη για τα σημεία που είναι υπό την προστασία μας.

 

 

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr