Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν τα ορμητικά νερά καταστρέφουν το δίκτυο ύδρευσης! Γράφει η Μάρα Μπέκα

Μάρα Μπέκα

 Δήμος Μυλοποτάμου.

 

 

 

Ζημιές ανυπολόγιστης αξίας, άφησε το πέρασμα της η ξαφνική «τοπικού» χαρακτήρα νεροποντή της προηγούμενης Πέμπτης, και στον οικισμό Αλμυρίδα στις Σίσσες Μυλοποτάμου. Ο μεγάλος όγκος νερού που κατέβηκε από τα βουνά, παρέσυρε στο πέρασμα του το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής!

 

Τα ορμητικά ποτάμια που σχηματίστηκαν παρέσυραν τα δίκτυα σε μήκος 200 μέτρων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν νερό μέχρι και σήμερα

 

Είμαι 19 χρόνια δήμαρχος και πρώτη φορά συναντώ τέτοιο φυσικό φαινόμενο» αναφέρει στο ekriti.gr ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος.

 

«To νερό της βροχής είχε και μεγάλο όγκο και μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κατολισθήσεις, πλημμύρες και να εξαφανίσει μέχρι και ολόκληρους δρόμους από τον χάρτη.  Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με ένα σκύλο και μια ελιά, που τα ορμητικά νερά της βροχής ... εξαφάνισαν μπροστά στα έντρομα μάτια  κατοίκων στις Σίσσες. Πρόκειται για απίστευτο γεγονός", επισημαίνει ο δήμαρχος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός και το ύψος των ζημιών, της τελευταίας καταστροφικής νεροποντής.

Ρεπορτάζ Μάρα Μπέκα

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Μάρα Μπέκα