Εντατικοποίηση ελέγχων για το κάπνισμα

lifespeed.gr


Δήμος Σερρών

 

 

 

 

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για το κάπνισμα στο Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου,  με τον οποίο επιβάλλεται η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου, τα αρμόδια υγειονομικά όργανα θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχουν, υπενθυμίζονται ότι ,ενδεικτικά ως παραβάσεις που ελέγχονται από την αντικαπνιστική νομοθεσία θεωρούνται:
Α. Το κάπνισμα μέσα σε χώρους, όπως νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των τύπων, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, κλπ.
Β. Η μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων, όπως για παράδειγμα η μη απομάκρυνση των σταχτοδοχείων και η μη ανάρτηση σήματος για την απαγόρευση του καπνίσματος.
Γ.Η μη ανταπόκριση του υπεύθυνου λειτουργίας του καταστήματος σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης και η μη κλήση των αρμοδίων οργάνων καθώς και η μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες.
Δ. Η μη συνεργασία του υπεύθυνου της επιχείρησης με τα αρμόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου, η υποτροπή, δηλαδή η επανάληψη της παράβασης στον ίδιο χώρο.

Η παράβαση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας επιφέρει την επιβολή προστίμων σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε χώρους όπου απαγορεύεται, στους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων αυτών, σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους και σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού.

Στο πλαίσιο αυτό  παρακαλεί επιχειρηματίες,  πελάτες των επιχειρήσεων τους καθώς και τις  Διευθύντριες και τους Διευθυντές και τους  υπαλλήλους των υπηρεσιών για την πιστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου προς αποφυγή επιβολής προστίμων από τα ελεγκτικά όργανα. Παράλληλα επισημαίνει  ότι η συνήθεια του καπνίσματος αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.... »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online