Παιδική χαρά... επικίνδυνη για τα παιδιά ....Γράφει η Μάρα Μπέκα

Μάρα Μπέκα

Δήμος Ηρκλείου

 

 

 

 

Σκηνικό όχι απλώς άθλιο αλλά επικίνδυνο. Αφού καθημερινά αρκετά παιδάκια παίζουν χωρίς περίφραξη ή κάγκελα,  με τους δρόμους δίπλα να περνάνε αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά, με κίνδυνο να προκληθεί οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο ατύχημα.

Ένα πρόβλημα που  εξακολουθεί να μένει άλυτο για αρκετά χρονιά, φτάνοντας στην κορύφωση του τα τελευταία τέσσερα.

 

«Τέτοιες παιδικές χαρές, από όσο γνωρίζουμε, απαγορεύεται πλέον να υπάρχουν. Είναι τόσο παλιές, όσο είμαστε και εμείς.

Δεν μπορεί να μην μπορεί μια διοίκηση, ένας δήμος να συντηρήσει τέτοιες παιδικές χαρές. Μέσα σε ένα πάρκο που έχει πράσινο για τα παιδιά μας» αναφέρει μητέρα της περιοχής, στο ekriti.gr
 «Δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης καθαριότητα από τον δήμο. Κάθε μέρα ένας 75χρονος κύριος συνταξιούχος, αλλάζει σακούλες στα καλαθάκια και εθελοντικά σκουπίζει τα χαλίκια από τις κούνιες, και την τσουλήθρα γιατί πέφτοντας ένα παιδί υπάχρει κίνδυνος να χτυπήσει πολύ άσχημα» λέει η μητέρα.

 

"Το μόνο που κάνουν κάθε χρόνο, Σεπτέμβρη – Οκτώβρη είναι να κόβουν τους θάμνους και να φεύγουν. Οι αρμόδιοι αδιαφορούν για την συντήρηση, το βάψιμο, την τοποθέτηση τάπητα, την περίφραξη. Και δεν είναι μόνο αυτό καθημερινά, έρχονται σκυλιά και κάνουν την δουλειά  τους, άλλοτε αδέσποτα, άλλοτε συνοδευόμενα και τα παιδιά μας, παίζουν ανάμεσα στα περιττώματα τους. Πριν τρεις μέρες μάλωσα με μία κυρία, γιατί δεν μάζεψε τα περιττώματα του σκύλου της… Έλεος. Έτσι κάνει στο σπίτι της. Τι να πούμε στα παιδιά μας ότι δεν μπορούν να παίξουν έξω από το σπίτι τους; Όσο είναι ανοιχτή, λαχταρούν να παίξουν και εμείς είμαστε γεμάτοι ανησυχία και φόβο μη συμβεί οτιδήποτε άσχημο" λέει η μαμά που μένει κοντά.

Και ολοκληρώνει, λέγοντας: Δεν είναι μεγάλο το κόστος, για ανακαίνιση και φύλαξη, απλά η περιοχή έχει αφεθεί στο έλεος της, χαρακτηριζόμενη ως υπανάπτυκτη … Ο δήμος τελικά μας ακούει;

Μάρα Μπέκα 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online