Τεράστιος βράχος λίγο έλειψε να ισοπεδώσει αποθήκη! Γράφει η Μάρα Μπέκα....

lifespeed.gr


Δήμος Ηρακλείου

Τον τρόμο με τα μάτια τους είδαν οι κάτοικοι στον Άγιο Βλάσση Ηρακλείου,όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και κατρακύλησε από την πλαγιά του βουνού, συμπαρασύροντας στο πέρασμα του, δέντρα, πέτρες, ξύλα και χώμα!

Ο βράχος σταμάτησε με ορμή πάνω στον τοίχο ενός κτίσματος, που χρησιμοποιείται ως αποθήκη του αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής, αφού πρώτα έσπασε μια αμυγδαλιά, σκόρπισε τους κάδους σκουπιδιών που βρέθηκαν μπροστά του δεξιά και αριστερά και έκανε καθίζηση στο οδόστρωμα.

«Είχαμε πραγματικά άγιο», αναφέρει στο ekriti.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Μιχάλης Κάββαλος.
«Αν ο βράχος έπεφτε πέντε λεπτά αργότερα μπορεί και να χτύπαγε το σχολικό λεωφορείο με τους μαθητές μέσα. Από εκεί που σταμάτησε ο βράχος η στάση είναι στα πέντε  μέτρα. Καταλαβαίνετε τι θα είχε γίνει» υπογραμμίζει.

Όσον αφορά τις διαστάσεις του, ο ίδιος κάνει λόγο για βάρος πάνω από τέσσερις τόνους και διάμετρο περίπου δύο μέτρα και δύο μέτρα φάρδος.
«Έχουμε κάνει έκκληση στους αρμόδιους αρκετές φορές και εμείς και η πρόεδρος από τις Βασιλιές που κάλεσε την αστυνομία και τις αρχές να περιφρουρήσουν το σημείο της πτώσης. Δυστυχώς η απάντηση είναι αρνητική. Δεν υπάρχουν κονδύλια για να στηρίξουν αυτό το έργο. Έχει μεγάλο κόστος. Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή βέβαια ποιο είναι το κόστος», επισημαίνει ο πρόεδρος του πολιτιστικού.

Η περιοχή βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ηρακλείου. Το ekriti.gr συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευρυπίδη Κουκιαδάκη. Ο ίδιος είπε: Στείλαμε τεχνικό κλιμάκιο χθες στην περιοχή να ελέγξει το συμβάν και να καταγράψει τις ζημιές. Από όσο γνωρίζω υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Παρόλα αυτά οι κάτοικοι της περιοχής από χθες είναι ανήσυχοι ενώ στο σημείο που άνοιξε η τρύπα στο τσιμέντο περνάνε μικροί και μεγάλοι για να δουν το τεράστιο σε διαστάσεις… βράχο!

Μάρα Μπέκα

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 08:18

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online