Άρχισε η δίκη Πελετίδη μετά τη χρυσαυγίτικη μήνυση

lifespeed.gr


Δήμος Πατραίων

Σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, μετά την μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του ο πρώην Βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Αχαΐας, Μιχάλης Αρβανίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Πελετίδης, είναι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπουλου,  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Νίκος Παπάκος και οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος. Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται σήμερα για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

 

Συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης Διονύση Πλέσσα, έφθασε λίγο μετά τις 9:30 π.μ. στα Δικαστήρια Πατρών, ο Δήμαρχος Πατρέων.
 
«Περιμένω σήμερα από το δικαστήριο να κάνει το καθήκον του», δήλωσε ο  Πατρέων Κώστας Πελετίδης, περιμένοντας να ξεκινήσει η δίκη του. Όπως πρόσθεσε, «περιμένω να σταθεί με τον πατραϊκό λαό, τον ελληνικό λαό, με τις παναθρώπινες αξίες και να σταματήσει την πορεία αυτών που δηλητηριάζουν και διχάζουν».  «Το θέμα δεν είναι ότι δικάζεται ο δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του πατραϊκού λαού που βρίσκεται σήμερα εδώ για να υπερασπιστούν τις πανανθρώπινες αξίες, να κτυπηθεί ο ρατσισμός και εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας», δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης.
 
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων έξω από το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο της πόλης.  Εργαζόμενοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων έχουν συγκεντρωθεί στις οδούς Μαιζώνος και Γούναρη, που βρίσκεται το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο αντίστοιχα και συμπαρίστανται στον Κώστα Πελετίδη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.  Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο μέσα στο δικαστικό μέγαρο, όσο και στους γύρω δρόμους.
 

Πανελλαδικό κίνημα συμπαράστασης

 

Ο σύλλογος υπαλλήλων του δήμου Πατρέων, με ομόφωνη απόφασή του, κήρυξε στάση εργασίας για σήμερα 13 Φεβρουαρίου και καλεί τους εργαζόμενους του δήμου σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο και πορεία- συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια. Ο σύλλογος υπαλλήλων ζητεί «να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Ευρύ κύμα συμπαράστασης έχει αναπτυχθεί γύρω από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος δικάζεται ύστερα από μήνυση του τότε υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη για «παράβαση καθήκοντος», επειδή -κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας- δεν παραχώρησε στην Χ.Α. δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Πατρέων έχει εγκληθεί για παράβαση καθήκοντος και από κρατικές υπηρεσίες, όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύλλογοι εργαζομένων, φορείς και σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, αποφάσεις και ψηφίσματα υπέρ του δημάρχου Πατρέων, με κύριο αίτημα να σταματήσει η δίωξη εναντίον του και να αναληφθεί πρωτοβουλία υπέρ του από την κυβέρνηση και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

 
 
 
 
 
 
 
 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online