Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι στο «Λαϊκό Στέκι»...

lifespeed.gr


Δήμος Πάτρας

 

 

 

 

Συνέντευξη Τύπου για το πασχαλινό τραπέζι του δήμου Πάτρας την Κυριακή του Πάσχα, στο Λαϊκό Στέκι στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα στα Ζαρουχλέικα, παραχώρησε σήμερα στον ίδιο χώρο η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, στην οποία παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκουδας και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος. Επίσης, το «παρών» έδωσαν διαμερισματικοί σύμβουλοι του νοτίου Διαμερίσματος, καθώς και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα.

Η Κ. Γεροπαναγιώτη, μεταξύ άλλων, είπε πως «χαιρόμαστε γιατί βρισκόμαστε σε μια λαϊκή γειτονιά της πόλης μας και σε αυτή τη γειτονιά, με βάση την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θα κάνουμε ένα γλέντι το Πάσχα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσες και όσους συμπολίτες μας δυσκολεύονται, και ξέρουμε ότι δεν είναι λίγοι στην πόλη μας, να έρθουν εδώ, να αισθανθούν καλά, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Στην περιοχή που είμαστε, σε συνεργασία του Δήμου με το Δημοτικό Διαμέρισμα και όχι μόνο, καθημερινά σιτίζονται περίπου 150 οικογένειες. Πρόκειται για οικογένειες που εξ ορισμού δεν έχουν τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν τα προς το ζην και δεν μας εκπλήσσει αυτό. Είναι "λογικό και επόμενο", με βάση την πολιτική που ασκείται διαχρονικά και που έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και αφορά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων να βλέπεις τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής».

Σημείωσε πως «στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και όχι τυχαία, σ' αυτή την περιοχή της Πάτρας, στα Ζαρουχλέικα, ένα λαϊκό στέκι και εστιατόριο».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει από τη μεριά των υπηρεσιών του Δήμου και όχι μόνο. Είναι πολλοί οι εθελοντές που έχουν εργαστεί για να στηθεί αυτό το στέκι και η συμβολή τους είναι καθοριστική. Θέλουμε και δημόσια να τους ευχαριστήσουμε και να επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς, είναι και οι ίδιο άνεργοι ή μισοαπασχολούμενοι. Έχει τη δική του, ιδιαίτερη σημασία, στο επίπεδο της αλληλεγγύης, να βλέπεις ανθρώπους που έχουν και οι ίδιοι προβλήματα να συμβάλλουν με εργατοώρες προκειμένου να διαμορφωθεί αυτός ο χώρος. Σημαντικά στηρίζει την όλη προσπάθεια και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών».

Η Κ. Γεροπαναγιώτη τόνισε πως «είμαστε στην αρχή του εγχειρήματος. Στόχος μας είναι αυτός ο χώρος να δώσει στέγη σε όλους όσους θέλουν, πέραν από το να αντιμετωπίσουν τα προς το ζην, το καθημερινό φαγητό δηλαδή, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να παίρνουν μέρος στις δράσεις που θα γίνονται. Γι' αυτό και επιλέξαμε να του δώσουμε το όνομα "Λαϊκό Στέκι". Ξέρουμε τις απαιτήσεις που έχει ένας τέτοιος χώρος, πιστεύουμε όμως ότι ο Δήμος συνολικά με όσα μέσα διαθέτει και με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του θα συμβάλει στο να επιτευχθεί ο στόχος. Έχουμε καλέσει αυτή την πρωτοβουλία με την πολύπλευρη δραστηριότητα, να αγκαλιαστεί και να στηριχθεί, πρωτίστως από το ίδιο το κίνημα. Τα Εργατικά Σωματεία και συνολικά από τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της πόλης μας, γιατί θεωρούμε ότι εδώ πρέπει και μπορούν να βρουν αποκούμπι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν δράσεις».

Καταλήγοντας, είπε ότι «στα πλαίσια αυτά, προγραμματίζουμε και το Πασχαλινό τραπέζι, με τις σούβλες με καθιερωμένο οβελία, αλλά και το κρασί που θα προσφερθούν αδάπανα σε όλους όσους θα έρθουν εδώ εκείνη την ημέρα. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια ξεχωριστή μέρα κι επειδή είναι κάτι που πρώτη φορά κάνουμε, θέλουμε εκ προοιμίου να ζητήσουμε την συμπάθειά σας, με την έννοια ότι αν υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που δεν έχουμε προβλέψει, να κρίνετε πρώτα και κύρια την πρωτοβουλία και όχι αυτές τις λεπτομέρειες. Μακάρι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους από όσους έχουμε προβλέψει στο σχεδιασμό».

Από την πλευρά του, ο Π. Μελάς ανέφερε ότι θα ψηθούν περισσότερα από 35 αρνιά, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Αρτοποιών, αλλά και τους εθελοντές. Κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής να συμμετάσχουν στο πασχαλινό γλέντι, τονίζοντας, ότι «μέσα από την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε όσοι είναι σε δύσκολη κατάσταση είτε μόνοι είτε με την οικογένειά τους, να νοιώσουν τι σημαίνει ενότητα και αλληλεγγύη στη γειτονιά».

Τέλος, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου εξήρε την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και τόνισε «θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του όπου έχει κλειστεί. Να καθίσει μαζί μας και να γιορτάσουμε το Πάσχα».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online