Επίσημη... πρεμιέρα για το Πάρκο Ζώων στον Καράβολα... γράφει η Μάρα Μπέκα

Μάρα Μπέκα

Δήμος Ηρακλείου

 

 

 

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, και σύντομα θα εγκαινιαστεί για να ξεκινήσει και επίσημα η δράση του. Πρόκειται για το Πάρκο δεσποζόμενων ζώων (Dog Park) στην περιοχή του Καράβολα, ένα έργο του Δήμου Ηρακλείου και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, που δημιουργήθηκε σε έκταση 600 τ.μ προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες μικρών και μεγάλων ζώων, στα πλαίσια της σωστής εκπαίδευσης, παιδείας και πολιτισμού.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου, στις 19.00 στην περιοχή του Καράβολα παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, του κ. Πέτρου Ινιωτάκη, φορέων , χορηγών και όλων των εθελοντών ατόμων που βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου.

Τα tips – δώρα της εκδήλωσης, θα είναι πολλά και σημαντικά και θα δοθούν στους ιδιοκτήτες των ζώων. Όπως ειδικά ξύλινα παιχνιδάκια για σκυλάκια (χορηγία γνωστού pet shop της περιοχής), σακουλάκια με σκυλοτροφές και ειδικά σακουλάκια περιττωμάτων.

Θα ακολουθήσει ομιλία και επίδειξη ζώου από τον εκπαιδευτή ζώων, Βασίλη Σαρρή και παρουσίαση βίντεο για τα αδέσποτα, με ένα κοινωνικό μήνυμα που θα συγκινήσει.
Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά γνωστός dj… του Ηρακλείου διαμορφώνοντας ένα κατάλληλο κλίμα για την παράδοση του έργου στον κόσμο.

Η υλοποίηση του Dog Park ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε με την δωρεάν μελέτη της αρχιτέκτονα-μηχανικού, Μαίρης Πατεροπούλου, την βοήθεια κοινωνικών φορέων, συλλόγων , χορηγών και ατόμων που συνέδραμαν στην προσπάθεια,  την επιμέλεια της εκδήλωσης εγκαινίων  για τις 22 Απριλίου έκανε, ο Διαμερισματικός Σύμβουλος Καμινίων, Μανώλης Τσουρής, ενώ καταλυτική είναι η παρουσία των εργαζομένων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου που κάλυψαν με τις εργασίες τους τεχνικά, όλο το έργο.

Σε επικοινωνία του ekriti.gr  με τον αρμόδιο αντιδήμαχρο, Πέτρο Ινιωτάκη, για την υλοποίηση του dog park και τα εγκαίνια στον Καράβολα, μας ανέφερε: Πρόκειται για ένα πιλοτικό, συμβολικό έργο μικρού κόστους, για τον Δήμο Ηρακλέιου που πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια εθελοντών, χορηγών, του διαμερισματικού συμβούλου Καμινίων Μανώλη Τσουρή, και της 3ης Διαμερισματικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου. Το έργο αυτό μας δείχνει την ευγενική συνύπαρξη ενός πάρκου ζώων με τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους του Καράβολα, όπως οι κούνιες για τα μικρά παιδιά, αλλά σε ξεχωριστά αυτόνομα σημεία. 

Είναι ένα έργο που πιστεύουμε θα αγκαλιάσουν όλοι οι Ηρακλείωτες, από την πρώτη στιγμή, όπως επίσης οι ζωόφιλοι και οι οικογενειάρχες που τακτικά επισκέπτονται τον Καράβολα. Αν όλα πάνε καλά με το πρώτο  πάρκο ζώων στο Ηράκλειο, σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα πάρκα σε ανάλογες περιοχές με ζωόφιλους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό να υπενθυμίσουμε στον ειδικά διαμορφωμένο, περιφραγμένο και εποπτευόμενο χώρο των 600 τ.μ  θα υπάρχει νερό αλλά και κάδοι για τα περιττώματα των σκύλων, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να αφήνουν τα σκυλιά τους να κινούνται και να παίζουν ελεύθερα, κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες, θα έχουν επίβλεψη από την δημοτική αστυνομία, τα σκυλιά θα πρέπει να έχουν τσιπαριστεί και θα "πέφτουν" πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν αυτούς τους κανονισμούς.

* οι φωτογραφίες είναι από τις τελευταίες εργασίες των εργαζομένων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, στο Πάρκο Ζώων

Μάρα Μπέκα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online