ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤ.Ο.Σ 2018...Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΠΡΙΣΤΛΕΥ... Γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος Σαλαμίνας

 
Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ 

 

Νέο έργο απο την ομάδα ΘΕΑΤ.Ο.Σ και όλα δείχνουν πως θα θυμόμαστε για καιρό την νέα πρόταση της η οποία δουλεύει πυρετωδώς για την παράσταση τους τελευταίους 5 μήνες.

Ο σκηνοθέτης της ομάδας  Μιχάλης Καλιότσος  (ο οποίος επωμίζεται και τον ρόλο του επιθεωρητή) τονίζει πως η παράσταση ακολουθεί την γραμμή μιας δίκης τοποθετώντας τους θεατές μέσα στο έργο ως μάρτυρες κατηγορίας σε δικαστήριο.

 

Ταυτότητα παράστασης:

 

Συγγραφέας : Τζόν Πρίσλευ
Μετάφραση έργου: Ομάδα ΘΕΑΤ.Ο.Σ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλιότσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Κοντοπούλου
Μουσική επεξεργασία/χειρισμός ήχου και φωτισμού: Παύλος Λάππας
Κοστούμια: Ομάδα ΘΕΑΤ.Ο.Σ
Αφίσα: Βλάσσης Χρυσόπουλος
Φωτογραφίες/τρέιλερ: Πάνος Παπασωτηρίου
Ενίσχυση σκηνικού: Τηλέμαχος Σκοτιδάκης

Παίζουν:

Γιώργος Παπαδόπουλος, Βάσω Παπασταθοπούλου, Χριστίνα Σγούρδα, Μιχάλης Καλιότσος, Γιώργος Παγώνης, Νίκος Αγαπίου, Αθηνά Κοντοπούλου


Υπόθεση έργου:

 

Ένας αστυνομικός επιθεωρητής καλείται, σε μια κλειστή κοινωνία του 1912, να διαλευκάνει ένα έγκλημα τονίζοντας  την ανευθυνότητα των ανθρώπων που δεν νοιάζονται για τους άλλους.


Μιά ανοιξιάτικη νύχτα στην αγγλική επαρχία του 1920  η πλούσια οικογένεια του Άρθουρ Μπέρλινγκ, γιορτάζει τους αρραβώνες της κόρης  τους με τον εξίσου πλούσιο νέο Τζέραλντ Κρόφτ. Η εορταστική ατμόσφαιρα χαλάει από μια ξαφνική, δυσάρεστη είδηση: πρόκειται για την αυτοκτονία της νεαρής κοπέλας της  Εύας Σμιθ που εργάστηκε κάποτε στην εταιρία των Μπέρλινγκ. Ο Eπιθεωρητής Γκοούλ, ένα πρόσωπο μυστηριακό, αυταρχικό και σίγουρο στις κινήσεις του  ελέγχει τις συνειδήσεις της αστικής τάξης και έρχεται αποφασιστικά για να αναγγείλει αυτή την είδηση. Ύστερα από ανάκριση, αποκαλύπτεται ότι όλα τα μέλη της οικογένειας,είναι υπεύθυνα για την  αυτοκτονία αυτού του κοριτσιού. Ο καθένας αντιδρά με το δικό του τρόπο, όμως στο τέλος οι απολογίες τους περνούν στην εξομολόγηση. Τα μέλη της οικογένειας πέφτουν θύματα της ακόρεστης αλαζονείας τους, της έλλειψης ηθικής, ανθρωπιάς και μέτρου. Ο συντηρητισμός και η φαινομενικά αυστηρή ηθική που αρχικά χαρακτηρίζει την οικογένεια, αποδεικνύεται πέρα για πέρα ψεύτικη. Μολονότι  ποινικές ευθύνες ή διώξεις δεν προκύπτουν κατά την έρευνα, οι ηθικές κυρώσεις είναι μεγάλες.

Το έργο είναι ένα ισχυρό κατηγορώ απέναντι στην ανευθυνότητα του ανθρώπου προς στον συνάνθρωπο του .Παρόλο που διαθέτει όλη την συγκλονιστική ένταση ενός αστυνομικού θρίλερ, καταβάθος είναι ένα κοινωνικό και φιλοσοφικό έργο, το οποίο δίνει μια διαχρονική απάντηση στο ζήτημα της συλλογικότητας και της ατομικής ευθύνης σ’ έναν κόσμο που υποφέρει από τα δεινά μιας παγκόσμιας και ολέθριας αδιαφορίας και σκληρότητας.

 Ο συγγραφέας, τοποθετεί το έργο του στο 1912 στην ακμή του βρετανικού ιμπεριαλισμού, δυο χρόνια πριν την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθιστώντας την προφητεία του αληθινή. Δυο μεγάλοι πόλεμοι θα ακολουθήσουν. Από το μέλλον, έρχεται και ο κεντρικός ήρωας του έργου, ο Επιθεωρητής, που οι μελετητές δεν διστάζουν να τον αποκαλέσουν «άγγελο από το μέλλον», αφού ο ερχομός του, η παρουσία του και η αποχώρησή του ακολουθούν την κυκλική ροή του χρόνου.


Info

Θέατρο-αίθουσα Δ. Μπόγρης  Δημαρχείο

 

Ημερομηνίες Παραστάσεων:
1,2,3 Ιουνίου 2018  ώρα 20:30 μ.μ 
Είσοδος Ελεύθερη 
* Η παράσταση θα επαναληφθεί στην Αθήνα και σε φεστιβάλ.
Δήμος Σαλαμίνας

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online