«Πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα»το «HI-Tech EKO Mobility Rally» με την υποστήριξη του ΙΜΕΤ

lifespeed.gr


Δήμος Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

Υψηλή τεχνολογία, καινοτομία και πρωτοπορία στην αυτοκίνηση και στο 11ο ««Hi-Tech EKO Mobility Rally» που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου, για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. 16 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα που διεξάγεται  από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ). Πιο συγκεκριμένα, τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ συμμετέχοντας με ένα υβριδικό και δύο ηλεκτρικά οχήματα.

Για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη

Το «Πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα» διεξάγεται κάθε χρόνο και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αγώνων της FIA, ενώ φέτος μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει και ένα Tesla S 90 D. Ανάμεσα στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, ρόλο πλοηγού έχει αναλάβει το Isuzu D Max, με τον σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα 1900 κ.εκ.

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally διεξάγεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και  είναι ένας αγώνας Regularity και όχι ταχύτητας γεγονός που σημαίνει ότι διεξάγεται στους δρόμους της πόλης με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, καθώς και οχήματα εναλλακτικών καυσίμων, ενώ ισχύουν όλοι οι κανόνες του Κ.Ο.Κ. Η άδεια του Δήμου Θεσσαλονίκης δόθηκε, προκειμένου το Δημαρχιακό Μέγαρο να στεγάσει το επιτελείο της εκδήλωσης. Ο αγώνας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών που προσφέρουν στην αγορά μοντέλα μειωμένων ρύπων, μερικά των οποίων θα οδηγήσουν στον αγώνα εκπρόσωποι του αυτοκινητικού Τύπου.

Σχετικά με το ΙΜΕΤ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) αποτελεί ένα πρωτοπόρο, διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο φορέα έρευνας στην Ελλάδα. Από την ίδρυση του (το 2000) έως σήμερα προσφέρει βασική κι εφαρμοσμένη έρευνα, αλλά και υψηλού επιπέδου τεχνικές υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών.    

Έχει αναγνωριστεί ως κέντρο αριστείας σε πολλούς τομείς των Μεταφορών, και είναι πλέον ένα αναγνωρισμένο κέντρο έρευνας και καινοτομίας στις Μεταφορές, σε όλη την  Ευρώπη.

Αποστολή του Ι.ΜΕΤ. είναι η παραγωγή εξειδικευμένης γνώσης και ερευνητικών αποτελεσμάτων που δύναται να εφαρμοστούν στην πράξη προκειμένου να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων και πολιτικής σε κάθε πεδίο που αφορά τις μεταφορές. Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο συνεργάζεται με εθνικούς, τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, καθώς επίσης και με πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή ινστιτούτα, και ερευνητικά κέντρα, και εκπροσωπεί  την Ελλάδα σε διάφορα επιστημονικά fora.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online