Η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή από την Κύπρο στην Αλόννησο Κύριο

lifespeed.gr


Δήμος Αλοννήσου

Η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή από την Κύπρο φιλοξενήθηκε αυτές τις μέρες στην Αλόννησο στα πλαίσια των ενεργειών τουριστικής προβολής του νησιού. Πρόκειται για αποστολή του δημοσιογραφικού ομίλου Nikodea Media Group σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Κύπρου.

Τον όμιλο εκπροσώπησε η δημοσιογράφος Νικολέτα Χρίστου, από τις πλέον καταξιωμένες δημοσιογράφους της Κύπρου, η οποία αρθρογραφεί τόσο στην έντυπη εβδομαδιαία εφημερίδα 24 Ώρες όσο και την ιστοσελίδα 24h.com.cy του προαναφερθέντος ομίλου, μια από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες της Κύπρου.

Το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό ταξίδι είναι αποτέλεσμα των επαφών της Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κικής Αναγνώστου, με τον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου, Θεόδωρο Θαλασσινό, έπειτα από τη συνάντηση γνωριμίας κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ‘‘ΤΑΞΙΔΙ 2018’’ που διεξήχθη τον Απρίλιο στη Λευκωσία.

Η δημοσιογραφική αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο ‘‘Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης’’ της Σκιάθου με απευθείας πτήση από τη Λάρνακα και στη συνέχεια μετέβη με πλοίο της γραμμής στην Αλόννησο. Κατά τις ημέρες παραμονής τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού, επισκέφθηκαν το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και τις παραλίες, ενημερώθηκαν για τα προστατευόμενα είδη, τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και τα τοπικά προϊόντα, ενώ παράλληλα δοκίμασαν και τα τοπικά εδέσματα.

Ο κ. Θαλασσινός ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της κας Αναγνώστου διοργάνωσε το ταξίδι εξοικείωσης και συνόδευσε την δημοσιογραφική αποστολή στην Αλόννησο, ενώ δήλωσε ‘‘Στο πλαίσιο υλοποίησης της διακηρυγμένης από την Ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και Ε.Ο.Τ εμπλουτισμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με εναλλακτικές μορφές τουρισμού η Αλόννησος προσφέρεται ως ο κατεξοχήν τουριστικός προορισμός για την ανάδειξη του θαλάσσιου, καταδυτικού, περιπατητικού και συνολικά οικολογικού τουρισμού με στόχο την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Επίσης, είναι ένα νέος τουριστικός προορισμός για την κυπριακή αγορά εξερχόμενου τουρισμού που μπορεί να καλύψει με επάρκεια και πληρότητα τις επιθυμίες των Κυπρίων επισκεπτών’’.

Η κα Αναγνώστου, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση της φιλοξενίας και την ξενάγηση της αποστολής, δήλωσε ‘‘ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη συγκεκριμένη δημοσιογραφική επίσκεψη, καθώς η προσέγγιση της αγοράς της Κύπρου αποτελεί στόχο των τελευταίων ετών και είχε τεθεί από την πλευρά μου ως ζητούμενο στο σχεδιασμό δράσεων τουριστικής προβολής για το τρέχον έτος.’’ Επιπλέον, ευχαρίστησε ‘’τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες που συνέβαλαν στην επιτυχία της υλοποίησης του ταξιδιού.’’

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online