Ο κόσμος αγκάλιασε το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Χαϊμαλίνα στα Ανώγεια...

lifespeed.gr


Δήμος Ανωγείων

 

 

 

 

Tο Φεστιβάλ πήρε το όνομα του από το ποίημα «Γράμμα σε μια Αφρικάνα», του Ανωγειανού ποιητή Μιχάλη Σταυρακάκη ή Νιδιώτη, που δημοσιεύτηκε το 1978.

Άνθρωποι από όλη τη χώρα ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό στέλνοντας μηνύματα ειρήνης από το ορεινό χωριό του Ψηλορείτη.

Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές του ευελπιστούν, το φεστιβάλ αυτό, να αποτελέσει μία νησίδα συνάντησης πολλών ιδεών και διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων, με στόχο την συμβολή στη έμπρακτη καθιέρωση της ειρηνικής συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ Χαϊμαλίνα περιελάμβανε θεατρικό παιχνίδι για μικρά παιδιά, προβολές ταινιών, ομιλίες για την ειρήνη και το παλαιστινιακό, πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά κρητικά, ρεμπέτικα, κ.α. έκθεση σκίτσου, φωτογραφίας, graffiti στην είσοδο του χωριού με την εικόνα του Νίκου Ξυλούρη από τον καλλιτέχνη Αλέξανδρο Ραπτάκη, κυνήγι θησαυρού και αντιφασιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου με τις ομάδες: Τηγανίτης ΑΣΗ (Ηράκλειο), Λίβας Α.Σ. Ρεθύμνου (Ρέθυμνο), Αυτοοργανωμένος Α.Σ. Ασπάλαθος (Χανιά) και την ομάδα Χαϊμαλίνα (Ανώγεια), (Δημοτικό στάδιο Ανωγείων)

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online