Μεγάλη ανταπόκριση πολιτών και φορέων στην έκκληση για τους φοιτητές

lifespeed.gr


Δήμος Ηρακλείου

 

 

Δύσκολη μέρα για το Ηράκλειο ήταν η Κυριακή εξαιτίας τη φωτιάς στο Πανεπιστήμιο που κινητοποίησε άμεσα τόσο την πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και το σύνολο των πανεπιστημιακών αρχών, την αυτοδιοίκηση, κυβέρνηση και κόμματα. Αυτό επισημάνθηκε κατά τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας όπως επίσης και η ταχύτητα που έδρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και ο συντονισμός.

 

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές αλλά σημασία έχει ότι γλίτωσαν τη ζωή τους οι φοιτητές που διέμεναν στην φοιτητική εστία.
 
Όπως αποκαλύπτει το ekriti.gr την ώρα της φωτιά διέμεναν μέσα 6 ή 7 φοιτητές και όχι 69 που είναι συνολικά ο αριθμός που φιλοξενεί η φοιτητική εστία.
 Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο βουλευτής κ. Σωκράτης Βαρδάκης μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ξενοδοχείο που να μπορεί να φιλοξενήσει τους φοιτητές εξαιτίας του γεγονότος ότι όλα είναι γεμάτα αλλά ευελπιστεί ότι αύριο η έρευνα θα αποδώσει.

Στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι φοιτητές στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου στις Βούτες επισκέφθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Μηνάς Καπετανάκης όπου συνομίλησαν με τον αντιπρύτανη κ.Τσακαλίδηπροκειμένου να ενημερωθούν τι χρειάζονται οι φοιτητές.

Ο δήμος Ηρακλείου όπως είπε στο ekriti η κ.Καναβάκη έχει ήδη φροντίσει για τη μεταφορά στρωμάτων στο χώρο αλλά όπως ενημερώθηκαν για τα γεύματα έχει φροντίσει το Πανεπιστήμιο ενώ υπάρχει επάρκεια για τα είδη πρώτης ανάγκης και κλινοσκεπάσματα ενώ μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Ηρακλειωτών που σπεύδουν να προεσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης,Πολλοί δε ζητούν να φιλοξενήσουν φοιτητές στα σπίτια τους.
 
Σε ανακοίνωσή του επίσης , το Φοιτητικο Κέντρο του Πανεπιστημίου τονίζει ότι, λόγω της φωτιάς στα κτήρια της Κνωσού, υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες , οδοντόβουρτσες, πετσέτες.

Με εντολή του υπουργού Παιδείας μετέβη στην Κρήτη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και διά Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Ζέρβα.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του πανεπιστημίου την Κυριακή έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και ο Κ. Γαβρόγλου βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος.


 
 

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online