ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...Γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος Ηλιουπόλεως

 

 

 

 

 

Aπο τις  26 ως  τις  28  Οκτωβρίου  2018  διαρκεί το  '' Αφιέρωμα στην δεκαετία του 1940 '' της  βραβευμένης εικαστικού Μαριλένας Φωκά  που πραγματοποιείτε με την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και  της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης,Σ. Βενιζέλου & Μ. Αντύπα στην  πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Ο ιστορικός  τέχνης  Λεόντιος  Πετμεζάς  που θα προλογίσει το πολιτιστικό  δρώμενο αναφέρει :
’’O θεατής μέσα από τις περίτεχνες συλλήψεις  και τις εμβληματικές  αποτυπώσεις της εικαστικού Μαριλένας Φωκά  που παρακολουθεί  αντιλαμβάνεται την κατανυκτική τοποθέτηση  της στην ουσία των πραγμάτων, στην υπαρξιακή αγωνία των ανθρώπων της εποχής ,στην γεφύρωση του ανθρώπινου ατομικού  με το ιδανικό συλλογικό στοιχείο, στην δοξαστική εξιδανίκευση της αντίστασης και στην εκλογικευμένη αισιοδοξία όσων συμμετείχαν στο πανανθρώπινο συγκλονιστικό συμβάν .
Στην έμπνευση της η ανάδειξη  του αληθινού και του υπαρκτού  με αυτοπεποίθηση και οξυδέρκεια  , θεώρηση, παρατήρηση  και άποψη, δεν ησυχάζετε, ούτε επαναπαύεται αλλά εμβαθύνει  στην ροή των γεγονότων χωρίς στασιάσεις.
Η πλαστικότητα των συγκεκριμένων  έργων  πραγματεύεται και  δένει μαρτυρίες απέριττα προσδιορισμένες  και ανεξάντλητα ενταγμένες σε μια αφηγηματική διάσταση και απόδοση. 
Φορτίζει το ιδεατό , το φυσικό και το μεταφυσικό υλικό ενώ με συμβολικό τρόπο διατυπώνει μια  μνημονική διεργασία  που η θέαση της στοιχειοθετεί μια σημειογραφική στερεογραφία  για την περίοδο της ιστορίας που γίνεται τέχνη με ενημερωτικές διατυπώσεις και παράθεση πιστοποιήσεων ’’

Βάντα Βλασταρά

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online