Το 1ο Γυμνάσιο Ελληνικού στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΑLL in one hand...γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης

 

 

 

 

Το 1ο Γυμνάσιο Ελληνικού «Ρήγας Φεραίος», επιλέχθηκε να συμμετάσχει στα πλαίσια της δράσης Εrasmus+ KA2, στο επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα «ΑLL in one hand» («ΟΛΟΙ Σαν Μια Γροθιά»)

Πρόκειται για μια Στρατηγική Σύμπραξη έξι σχολείων από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Τουρκία, με σκοπό τη συμπερίληψη όλων των μαθητών στο  εκπαιδευτικό σύστημα και το ίδιο το σχολείο ,το οποίο αναδομεί το σχολικό περιβάλλον έτσι , ώστε να εξασφαλίζει την ισότιμη συνεκπαίδευση όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων (μαθησιακών, κοινωνικοοικονομικών, συμπεριφοράς , οικογενειακών κ.α.)  .

Οι δράσεις θα οργανωθούν με τη χρήση μεθόδων άτυπης εκπαίδευσης (αθλητισμός, θέατρο, χορός , μουσική, εικαστικά) σε καθεμιά από τις χώρες της σύμπραξης . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα ταξίδια-κινητικότητες για μαθητές με συνοδούς-καθηγητές και ένα ταξίδι επιμόρφωσης για καθηγητές.  Τα αποτελέσματά του θα διαχυθούν σε κάθε ένα από τα σχολεία/εταίρους αλλά και στην ευρύτερη σχολική και τοπική κοινότητα.  Ακόμα, θα γίνει ανταλλαγή καλών διδακτικών πρακτικών και θα παραχθεί εκπαιδευτικό υλικό  από τους καθηγητές και μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων.

Η δράση θα διαρκέσει  2 έτη: από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Τον Οκτώβριο 2019, το 1ο Γυμνάσιο Ελληνικού θα φιλοξενήσει τις συνεργαζόμενες αντιπροσωπίες (σύνολο 20 μαθητές και 10 καθηγητές) για δραστηριότητες που αφορούν στο θέατρο.

Βάντα Βλασταρά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «Έξυπνος» οδοφωτισμός σε Ελληνικό-Αργυρούπολη »

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online