Ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασίας στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος»...Γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος Καβάλας

 

 
   

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ανακοινώνουν την εφαρμογή του μέτρου εγκατάστασης κάδων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε κάδου) στην περιοχή του λιμανιού της Καβάλας.
Σε πρώτη φάση έχουν τοποθετηθεί 25 μπλε κάδοι χωρητικότητας 60 λίτρων έκαστος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του λιμανιού της Καβάλας από τον Επιβατικό Σταθμό μέχρι τον υπήνεμο μόλο.
 Στους μπλε κάδους με την κατάλληλη σήμανση πρέπει να απορρίπτονται αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά από πλαστικό, γυαλί, χαρτί/χαρτόνι και μέταλλα (αλουμίνιο ή λευκοσίδηρο) και όχι κοινά απορρίμματα.
Για τα υπόλοιπα απορρίμματα, όπως π.χ. λερωμένα χαρτομάντηλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχετικοί μαύροι κάδοι που βρίσκονται δίπλα-δίπλα με τους μπλε κάδους. Επιπρόσθετα, στους μαύρους κάδους υπάρχει χωριστή υποδοχή για σβησμένα τσιγάρα και υπολείμματα αυτών (γόπες) ώστε να μην απορρίπτονται αυτά στο πεζοδρόμιο.

Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο του έργου Urban Waste το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ορίζοντας 2020» ενώ η προμήθεια και εγκατάσταση των κάδων ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της ΟΛΚ ΑΕ.

Από τις 18/10/2018  λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης (info kiosk) στο λιμάνι της Καβάλας για την ενημέρωση του κοινού.

Βάντα Βλασταρά              

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online