Μια νέα εμπειρία στο Σπηλαίο Περάματος με τον καινούργιο φωτισμό...

lifespeed.gr


Δήμος Ιωαννιτών

 

 

 

 

 

Την ευκαιρία να ζήσουν μια εντελώς καινούργια εμπειρία θα έχουν σε λίγους μήνες οι επισκέπτες του Σπηλαίου Περάματος καθώς  την περασμένη Παρασκευή  υπογράφτηκε σύμβαση για την αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες LED.

Ο νέος φωτισμός πέραν της εξοικονόμησης πόρων θα αναδείξει τα χρώματα του Σπηλαίου ενώ είναι απόλυτα φιλικός και με το μικροκλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης  έκανε λόγο για μια «επένδυση σε ένα σπουδαίο τοπόσημο για την περιοχή το οποίο αποτελεί παγκόσμιο μνημείο και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στα Γιάννενα».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, Νίκος Σαρακατσάνος,  επεσήμανε ότι το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού θα έχει πολλαπλά οφέλη για το Σπήλαιο.

«Η ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι τεράστια αφού η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται κατά πολύ, ενώ και στο οικονομικό σκέλος η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή. Εξίσου σημαντική όμως θα είναι και η αισθητική αναβάθμιση του Σπηλαίου. Οι μελετητές μας έχουν διαβεβαιώσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα αντάξιο των προσδοκιών μας και του μεγαλείου του Σπηλαίου», σημείωσε ο κ. Σαρακατσάνος ο οποίος ανέφερε ότι το Σπήλαιο θα είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου, Κώστας Γκόγκος, έκανε λόγο για μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές ενός διεθνούς αναγνωρισμένου μνημείου.

«Η ολοκλήρωση του έργου θα μας φέρει μπροστά σε ένα καινούργιο Σπήλαιο όπου θα αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του αλλά και των χρωμάτων του. Ξεκινήσαμε με λαμπτήρες πυρακτώσεως, περάσαμε στον ψυχρό φωτισμό και σήμερα φτάνουμε στα LED καθιστώντας το Σπήλαιο Περάματος το πρώτο στην Ελλάδα στο οποίο εγκαθίσταται αυτή τη τεχνολογία», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online