«Ονόματα του Κομμουνισμού» του Αρ. Μπαλτά στο Καφέ του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης... Γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος Θεσσαλονίκης 

 

 

 

 

Ο Όμιλος Φίλων Θεσσαλονίκης Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», το βιβλιοπωλείο «Το Κεντρί» και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή ΕΜΠ, βουλευτή και πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά «Ονόματα του Κομμουνισμού» στο Καφέ του Βασιλικού Θεάτρου το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΠ και διδάσκων στο ΕΑΠ Μιχάλης Μπαρτσίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του ΚΘΒΕ Άρης Στυλιανού, ο συγγραφέας και μεταφραστής Άκης Γαβριηλίδης, ο ζωγράφος Ανδρέας Μαράτος και ο ίδιος ο συγγραφέας. 

Όπως επισημαίνει ο Αριστείδης Μπαλτάς στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: "Τα κείμενα που συγκεντρώνονται εδώ θέλουν να είναι κείμενα θεωρητικά και συνάμα πολιτικά. Συστήνουν μια στόχευση η οποία επιδιώκει να αναδείξει και να υπογραμμίσει τη σταθερότητα της κομμουνιστικής προοπτικής, τα στοιχεία της που αντέχουν στον χρόνο και την καθιστούν πολιτικά μαχητή ακόμη και σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς, όπως αυτές που ζούμε σήμερα.

Αιτούμενο είναι η εδραίωση μιας εννοιολογικής πειθαρχίας, στηριγμένης τόσο επιστημονικά όσο και φιλοσοφικά, που να μπορεί να υπερβαίνει συγκυρίες και να αφομοιώνει διευρύνσεις, τροποποιήσεις ή εννοιολογικές αλλαγές, χωρίς να χάνει τη σταθερότητά της."

 
Bάντα  Βλασταρά    

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online