Ερώτηση Γ. Μαυρωτά προς τον Υπουργό Υγείας για τις τις νοσηλευτικές μονάδες του νομού...της Βάντας Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος Άργους Μυκηνών 

 

 

 

 

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις νοσηλευτικές μονάδες του νομού Αργολίδας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δεινής θέσης, στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερα δε αυτά της περιφέρειας. Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες και διαμαρτυρίες του υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, στο οποίο και ανήκουν οι δύο νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό οδηγούν πλέον το σύστημα υγείας του νομού ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Με αφορμή την οριακή αυτή κατάσταση, ο Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό. Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι το μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό υπολείπεται του 50% και συγκεκριμένα αναφέρει ότι από τις 43 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο οι 21, ενώ όλες οι θέσεις των ειδικευομένων ιατρών είναι κενές. Το επίσης λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό με υπερπροσπάθεια προσπαθεί να προσφέρει το μέγιστο δυνατό για τη δημόσια περίθαλψη του τοπικού πληθυσμού που ξεπερνά τις εκατό (100) χιλιάδες ενώ πρέπει να συνυπολογισθεί και ο σημαντικός αριθμός επισκεπτών και τουριστών. Απόρροια της κατάστασης αυτής όπως τονίζει ο βουλευτής, είναι πολίτες και νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν φθάσει στα όριά τους και δυστυχώς να λαμβάνουν χώρα ακόμα και περιστατικά σοβαρών διενέξεων και επιθέσεων εκ μέρους των ασθενών που αδυνατούν να αποδεχθούν τη θλιβερή πραγματικά κατάσταση.

Ο κ. Μαυρωτάς ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, για το πότε θα προχωρήσει στη στελέχωση με επαρκές ειδικευμένο, αλλά και ειδικευόμενο προσωπικό, των δύο νοσηλευτικών μονάδων Άργους και Ναυπλίου, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του τοπικού συστήματος υγείας. Επιπλέον θέτει το ζήτημα της εξασφάλισης κονδυλίων για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τέλος, ρωτά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για το τι μέλλει γενέσθαι με την κατάρτιση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου ορθής οργάνωσης και λειτουργίας του ΝΠΔΔ «Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας», έτσι ώστε ο αρχικός στόχος της διασύνδεσης των δύο νοσοκομειακών μονάδων, για συνδυασμό της εξοικονόμησης πόρων με την επίτευξη βέλτιστης λειτουργίας τους, να επιτευχθεί.

Βάντα  Βλασταρά                          

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online