Στο Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Γεδεών

lifespeed.gr


Δήμος Βόλου

 

 

 

 

 

 

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εκ Καπούρνης, του Καρακαλλινού, η οποία φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Τυρνάβου θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 6μ.μ. …

και θα την υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Θα ακολουθήσει ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγγνώμης) της φετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στο τέλος του οποίου ο Σεβασμιώτατος θα ξεκινήσει τον κύκλο των κατανυκτικών ομιλιών του.

Η Τιμία Καρά του Αγίου Γεδεών θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως το Σάββατο 16/3, οπότε θα αναχωρήσει, μετά την Θεία Λειτουργία. Καθόλη την παραμονή της στην πόλη μας, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7π.μ. έως τη 1μ.μ. και από τις 4 έως τις 9μ.μ.

Ο Άγιος Γεδεών ανήκει στην χορεία των Νεομαρτύρων, οι οποίοι ορμώμενοι από το περιβόλι της Παναγιάς, ομολόγησαν στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, με παρρησία, την πίστη τους στον Χριστό και την αφοσίωσή τους στην πατρίδα. Η Θεσσαλική γη καυχάται για τον γενναίο ασκητή και μάρτυρα που τον γέννησε και τον ανέθρεψε. Η πόλη του Τυρνάβου το 1818 δέχθηκε τα κατακερματισμένα μέλη του μαρτυρικού σώματός του και αποθησαύρισε την Τιμία Κάρα του στην Αγία Τράπεζα του Μητροπολιτικού Ναού.

vimaorthodoxias.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online