Διήμερη επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη στις Βρυξέλλες

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για Οικονομία και Κράτος Δικαίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μετά τις θεσμικές συναντήσεις των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό, ο Στέφανος Κασσελάκης μεταβαίνει σήμερα (Τρίτη 7/11) στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σημαντικές επαφές για τα θέματα της οικονομίας και ανάπτυξης αλλά και και για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για το οποίο η χώρα διασύρεται και βρίσκεται υπόλογη διεθνώς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί σήμερα (Τρίτη) με την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενώ αύριο (Τετάρτη) θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Επίτροπο Οικονομίας και πρώην Πρωθυπουργό Ιταλίας, Paolo Gentiloni, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Juan Fernando Lopez Aguilar , τον Πρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Philippe Lamberts, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Martin Schirdewan και Manon Aubry και ευρωβουλευτές της Ομάδας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης τείνει να εξελιχθεί – εξ’ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης – σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και να αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποτελεί θέση αρχής για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Παράλληλα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με τις συναντήσεις του με κορυφαίους εκπροσώπους των τριών προοδευτικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές), ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανεπιβεβαιώνει το ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που χτίζει γέφυρες με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Αυτός θα είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές όπως τονίζουν πηγές του κόμματος: Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει λύσεις βιώσιμης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης.

7.11.2023