Διονύσης Τεμπονέρας: Έχουμε συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τους πολλούς

Για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου μιλά στην ΑΥΓΗ ο συντονιστής της νέας Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος Διονύσης Τεμπονέρας.

Ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας διεκδικεί την κυβέρνηση, δίχως φυσικά να παραβλέπει τους αρνητικούς συσχετισμούς. Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι η Αριστερά και οι άνθρωποί της είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την υποχρέωση να εκφράσει έναν τεκμηριωμένο και πειστικό λόγο μακριά από τη συνθηματολογία.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία συγκεκριμένη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, ενώ θέτει ως διακύβευμα την αποτροπή του σχηματισμού μιας πανίσχυρης και ανεξέλεγκτης γαλάζιας αυτοδύναμης κυβέρνησης. Αναφορικά με το πρόγραμμα του κόμματος, υπογραμμίζει ότι έχει κοστολογηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του γαλάζιου στρατοπέδου.

Μιλά ακόμη για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να θωρακιστούν τα εργασιακά δικαιώματα, όπως επίσης και για το γεγονός ότι με ευθύνη της Ν.Δ. χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κώστας Μεσσηνέζης

Δημοσιογράφος

4.6.2023