Δύο συλλήψεις για την επίθεση με μαχαίρι στη Κρήτη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται στην Κρήτη δύο άνδρες για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο εναντίον Γερμανών τουριστών – Πλήρη διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού βίας με την επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο της Κρήτης αλλά και έρευνα της όλης υπόθεσης κατά απόλυτη προτεραιότητα, ζήτησε με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Σύμφωνα  με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες.

Αποδίδονται στη δικαιοσύνη.

Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Γερμανών τουριστών οι δύο άνδρες τους καταδίωξαν και τους γρονθοκόπησαν. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπαν ότι ο οδηγός του οχήματος τους καταδίωξε με το αγροτικό του, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο Πέραμα, ενώ δεν δίστασε να σκαρφαλώσει με την όπισθεν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για να τους επιτεθεί για μια ακόμα φορά με μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην σχετική παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, αναφέρεται σε κίνδυνο δυσμενών αναφορών σε βάρος της Ελλάδας τα οποία μπορεί και να βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ακόμη υπογραμμίζει ότι η εν λόγω υπόθεση, «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Ο ισχυρισμός που προβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων σύμφωνα με το cretalive.gr. είναι πως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά από αυτά που αναφέρουν οι τουρίστες,

Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι ο ένας εκ των Γερμανών, που είναι μποξέρ, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στη μύτη, καθώς ισχυρίζονται οτι ο Γερμανός του έσπασε το διάφραγμα.

Φωτο Αρχείο