Ο δήμος Πεντέλης ανακοίνωσε την έναρξη της δράσης «Κανένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο ΧΥΤΑ», με στόχο την προώθηση της οικολογικής συνείδησης και τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
Στο πλαίσιο της δράσης, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Δήμου Πεντέλης καλεί όλους τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, οποιουδήποτε μεγέθους και πρόκειται να τα πετάξουν, να τα τοποθετήσουν δίπλα στους κάδους απορριμμάτων (και όχι μέσα στους κάδους) έως και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025, ενημερώνοντας προηγουμένως το Γραφείο Δημότη (τηλ. 2132050 098-099), ώστε να γίνει η κατάλληλη διαχείριση και ανακύκλωση τους από τις υπηρεσίες του δήμου.
Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που συλλέγονται, μεταφέρονται σε χώρο λειτουργίας του δήμου όπου τεμαχίζονται, επεξεργάζονται και παράγουν χρήσιμο εδαφοβελτιωτικό κόμποστ.
9.1;2025