Δ. Παπαστεργίου: Αυτόν τον χειμώνα θα τον βγάλουμε

Αυτόν το χειμώνα θα τον βγάλουμε, το θέμα είναι τι κάνουμε για να μην ζήσουμε άλλο τέτοιο χειμώνα, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, σε συνέντευξή του την Τρίτη στο “Ράδιο Επικοινωνία 94FM.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε πως η επιπλέον χρηματοδότηση των περίπου 250 εκ. ευρώ από την Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι η μεγαλύτερη που έχει εκταμιευτεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

«Είναι η πρώτη φορά που δίνονται τόσα χρήματα στην Αυτοδιοίκηση και αν στα οικονομικά και σε επίπεδο χρηματοδοτικών εργαλείων γίνονται πράγματα, δυστυχώς στα θεσμικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καταστατική θέση των αιρετών έχουμε μείνει πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ.. Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα θέματα, που θα αποτελέσουν την ατζέντα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί 21 έώς 23 Νοεμβρίου στο Βόλο. Το τέλος ταφής απορριμμάτων, το χαμηλό ποσοστό ανακύκλωσης, η έλλειψη προσωπικού, η εξοικονόμηση ενέργειας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα είναι μερικά από όσα θα τεθούν επί τάπητος, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογικές μάχες και απαντώντας στις φήμες που τον θέλουν να αλλάζει πολιτικό μετερίζι και να διεκδικεί μία εκ των τεσσάρων βουλευτικών εδρών των Τρικάλων, ο κ. Παπαστεργίου ξεκαθάρισε πως προτιμά να συνεχίσει το “άγριο αυτοδιοικητικό ταξίδι”, ανακοινώνοντας την εκ νέου υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο του δήμου Τρικκαίων.

10.11.2022