ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 01- 7/05 και Σεληνιακή  Έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα  Ταύρου – Σκορπιού 

Γράφει η αστρολόγος Έφη Τσιλίδου

Ο  Μάιος  ξεκινά με  την ανάδρομη  πορεία  του Πλούτωνα  στις  1/05 από το ζώδιο του  Υδροχόου  αρχικά  έως  στις 10/06 , επηρεάζοντας  τον σταθερό  σταυρό Ταύρους , Σκορπιούς , Λέοντες ,Υδροχόους  των δύο  πρώτων ημερών  του  πρώτου  δεκαημέρου, που ήδη  έχετε  πάρει  γεύση  για τις ριζικές  αλλαγές   που  θα ακολουθήσουν , μπαίνοντας  τώρα  στη διαδικασία  εσωτερικής  αναθεώρησης  παλεύοντας  με εμμονές   και φοβίες .

Στις 2/05  ο  Ήλιος συμπορεύεται  με τον Ερμή ανάδρομο  από το ζώδιο  του Ταύρου  δημιουργώντας μια  αργή ,συντηρητική  στάση  στην επικοινωνία  μας  και στον τρόπο σκέψης  μας , επηρεάζοντας  περισσότερο  Ταύρους , Σκορπιούς, Λέοντες ,Υδροχόους   του  δευτέρου  δεκαημέρου.

ΣΤΙΣ 4/05 η θεά  του έρωτα  Αφροδίτη  από το ζώδιο  των Διδύμων  συγκρούεται  με τον Ποσειδώνα  από  το ζώδιο των  Ιχθύων  προκαλώντας  σκάνδαλα , εξαπατήσεις  σε  σχέσεις   αλλά  και  σε οικονομικό  επίπεδο, επηρεάζοντας  τον μεταβλητό  σταυρό  Διδύμους , Παρθένους , Τοξότες  ,Ιχθύες  του τρίτου  δεκαημέρου.

Στις  5/05  πραγματοποιείται   Σεληνιακή  Έκλειψη – Πανσέληνος   στον άξονα  Ταύρου – Σκορπιού  στη 14 μοίρα  και 58 λεπτά  όπου κορυφώνονται   τα γεγονότα που ξεκίνησαν  με την  Νέα  Σελήνη  που είχε προηγηθεί.  Μια  ταραχώδες, αποκαλυπτική  Πανσέληνο  με  την συμμετοχή  του Ουρανού σχηματίζοντας  σύνοδο με τον  Ήλιο από το ζώδιο του Ταύρου  και αντίθεση με την Σελήνη από το ζώδιο του Σκορπιού, όπου το  συναίσθημα  έρχεται  σε αντιπαράθεση  με την  ύλη.  Ο άξονας   Ταύρου – Σκορπιού  έχει να κάνει  με την  ύλη , τις προσωπικές αξίες , τις  ασφάλειες  μας ,τα υλικά  αγαθά , την αλλαγή  και την μεταμόρφωση  που επιθυμούμαι  σε  αυτά.  Η Πανσέληνος  αυτή  θα ρίξει  το φώς  της  ώστε να βγάλουμε από μέσα μας  τα πιο  βαθιά  συναισθήματα  μας , αλλά και  εμμονές   και φοβίες  που  προστάζει  η Σελήνη  στο Σκορπιό  και να ισορροπήσουμε   αυτά  που παλεύουμε μέσα μας .  Εξάλλου ο Πλούτωνας  ως κυβερνήτης  τις  Πανσελήνου ξεκινά  την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Υδροχόου στρέφοντας  την ενέργεια εσωτερικά . Τώρα  σε κοσμικό επίπεδο η  Σεληνιακή  Έκλειψη  – Πανσέληνος   επηρεάζει  τον χάρτη της Ελλάδος , οπότε  θα έχουμε  πολλές  απρόβλεπτες  , ξαφνικές  αλλαγές – ανατροπές   σε πολιτικό επίπεδο αλλά  και πολλές  αποκαλύψεις που θα  μας  ξαφνιάσουν  ( θέματα που μας απασχόλησαν και συγκλόνισαν πρόσφατα) . Η  Έκλειψη  επηρεάζει τον σταθερό  σταυρό  Ταύρους , Σκορπιούς , Λέοντες , Υδροχόους  του  δευτέρου  δεκαημέρου  και όσους  έχουν  ωροσκόπο ,σημεία  η προσωπικούς  πλανήτες  ( Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) στα  παραπάνω ζώδια  κοντά  στη  15η μοίρα. Τέλος  στις  7/05  η Αφροδίτη  περνά   στο ζώδιο του  Καρκίνου  όπου θα παραμείνει  έως  4/06. Εδώ  η Αφροδίτη  περνά  σε  ένα πιο  ευαίσθητο συναισθηματικό  ζώδιο του  νερού που αγαπά την οικογένεια ,τα παιδιά  και  αποζητά  στοργή ,θαλπωρή , αγάπη ,ρομαντισμό  και προστασία. Η  διέλευση  αυτή  ευνοεί  Καρκίνους , Σκορπιούς , Ιχθύες  αλλά  και Ταύρους , Παρθένους , Αιγόκερους.

Πάμε  να δούμε  πως  επηρεάζονται  τα  12 ζώδια  διαβάζοντας  πάντα  και τον ωροσκόπο  σας.

ΚΡΙΟΣ :  Η  Σεληνιακή  Έκλειψη  που πραγματοποιείτε στις  5/05 στο ζώδιο του Σκορπιού  σας  φωτίζει οικονομικά  θέματα  και σας  ωθεί  να εστιάσετε  την προσοχή σας σε ότι έχει να κάνει  με τις δοσοληψίες  και οφειλές  προς  τρίτους , δάνεια, εφορία, η  τα οικονομικά  του/της συντρόφου  αλλά  και τα βαθύτερα  συναισθήματα  σας . Η  διέλευση  της  Αφροδίτης  από το ζώδιο  του Καρκίνου στις  7/05 θα σας  τονίσει  την επιθυμία  για ασφάλεια  και θαλπωρή  δημιουργώντας   την επιθυμία  να αφιερώσετε περισσότερο  χρόνο με  την οικογένεια  και  τα παιδιά  σας  η τα οικεία  σας  πρόσωπα. Αυτό  το διάστημα  θα  γίνετε  πιο σπιτόγατοι  αποζητώντας   την ηρεμία  και ζεστασιά  του  σπιτιού σας . Πολύ  πιθανόν  να ασχοληθείτε  με την αισθητική αλλαγή  του χώρου  σας  η ακόμη  και με αγοραπωλησία  ενός  ακινήτου.

ΤΑΥΡΟΣ :  Η  Σεληνική  Έκλειψη που πραγματοποιείτε στις 5/05 στο απέναντι  σας  ζώδιο του Σκορπιού  σας  φωτίζει  θέματα  που έχουν  να κάνουν  με σχέσεις  και συνεργασίες  , θα σας δοθούν  ευκαιρίες  για αλλαγές  αλλά  και εσείς  πρέπει  να λύσετε  και να συμβιβαστείτε  με όποιες  αντιπαραθέσεις  υπάρχουν  με τους συνεργάτες  η συναδέρφους  σας  ώστε να υπάρχει αρμονία  στην συνεργασία  σας , ειδικά εσείς του δευτέρου δεκαημέρου. Η διέλευση  της  Αφροδίτης  ( ως κυβερνήτης  σας )  στις 7/05 από το φιλικό σας ζώδιο του Καρκίνου  θα σας βοηθήσει  δημιουργώντας  ένα ευχάριστο περιβάλλον , ευχάριστες  επαφές ,  και  τις προϋποθέσεις  για να  έχετε  ευχάριστες  συζητήσεις  και επικοινωνία  έτσι  ώστε να  επιτύχετε  τα παραπάνω  και  να έχετε  την αρμονία  και ηρεμία  που θέλετε. Αυτό  το διάστημα  θα σας δοθούν ευκαιρίες  να αποδράσετε  με τον /την  σύντροφο σας αλλά  και  οι αδέσμευτοι  θα έχετε  την ευκαιρία  για νέες γνωριμίες  σε κάποια  μετακίνηση  σας . Επίσης  καλή περίοδος  για επαγγελματικές  – οικονομικές  συμφωνίες  αλλά  και  βελτίωση σχέσεων  με  αδέρφια , συγγενείς  και  άτομα  από το στενό  οικογενειακό  σας περιβάλλον.

ΔΙΔΥΜΟΣ :  Για  εσάς  τους  Διδύμους  και ειδικά  εσάς   του  τρίτου δεκαημέρου  θα πρέπει  να είσαστε  προσεκτικοί  για τυχόν  εξαπατήσεις  και απογοητεύσεις   τόσο  σε προσωπικό  επίπεδο  στις σχέσεις σας  αλλά και σε  επαγγελματικό – οικονομικό επίπεδο.

Η  Σεληνιακή  Έκλειψη  που πραγματοποιείτε στις  5/05 στο ζώδιο του Σκορπιού  θα  σας  φωτίσει  θέματα  που έχουν να κάνουν  με τρόπους  που θα πρέπει  να βρείτε  ώστε  να βελτιώσετε  την φυσική σας  κατάσταση ,την  υγεία σ ας  αλλά  και τα εργασιακά  σας θέματα  η την καθημερινότητα  σας . Η  διέλευση  της Αφροδίτης   από  το ζώδιο του Καρκίνου  θα σας  φωτίσει  και ευνοήσει  τα οικονομικά σας  δημιουργώντας   ένα αίσθημα  ασφάλειας .  Οπότε  με γεμάτο  το πορτοφόλι σας  θα μπορείτε  να χαρείτε  , να απολαύσετε  και  να αγοράσετε  πράγματα  που σας  ευχαριστούν.  Επίσης  μπορεί  να  ευνοηθείτε  με οικονομική  ενίσχυση  από την οικογένεια σας  η να ξοδέψετε  για την οικογένεια  σας . Πολύ πιθανό   να κάνετε κάποια  ανακαίνιση  στο χώρο  του  σπιτιού σας  για δική σας  ευχαρίστηση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ :  Η  Σεληνιακή   Έκλειψη  που πραγματοποιείτε  στις  5/05 στο φιλικό σας ζώδιο  του Σκορπιού  θα σας φωτίσει  τα θέματα που αφορούν  τα ερωτικά  σας , τα δημιουργικά  σας  σχέδια  αλλά  και τις  σχέσεις  σας  με τα παιδιά  σας . Θα  σας  κάνει πιο συναισθηματικούς  και θα θελήσετε  να έρθετε  κοντά  στα αγαπημένα  σας πρόσωπα.  Η  διέλευση  της Αφροδίτης  στο ζώδιο σας  από 7/05  θα  σας χαρίσει αυτοπεποίθηση , γοητεία , την επιθυμία  για καλλωπισμό  αλλά  και αρμονία  στις  σχέσεις  σας .  Ξεκινά  ένα διάστημα  που θα προκύψουν νέες οικονομικές συνεργασίες  αλλά και  νέες  γνωριμίες  και  ειδύλλια με αρκετό  συναίσθημα  και πάθος  για  τους  αδέσμευτους  αλλά  και  για εσάς  του δεσμευμένους  θα λαμβάνετε πολλή στοργή και αγάπη από το ταίρι  σας.

ΛΕΩΝ :  Η  Σεληνιακή  Έκλειψη  που πραγματοποιείτε  στις  5/05  σας  φωτίζει  να εστιάσετε  στα θέματα  που αφορούν την οικογένεια   το σπίτι σας  αλλά και την ακίνητη περιουσία σας .  Πολύ πιθανό  να  φέρει  στην επιφάνεια   θέματα  οικογενειακά  του παρελθόντος   που σας  πόνεσαν  και απασχόλησαν  όπου θα πρέπει  να εστιάσετε  και  να μπείτε  στη διαδικασία  απαλλαγής  από αυτά, ειδικά  εσείς  του δευτέρου  δεκαημέρου. Η  διέλευση  της  Αφροδίτης   στις  7/05  από το ζώδιο  του  Καρκίνου  θα σας κάνει να ονειροπολήσετε  και να αφεθείτε  σε ρομαντικές  ιστορίες  που μπορεί  να εξιδανικεύσετε  και  να απογοητευτείτε  αργότερα . Θα  πρέπει να είσαστε προσεκτικοί   σε πλατωνικές  ,κρυφές  η παρασκηνιακές  σχέσεις , κινηθείτε με βάση την διαίσθηση σας . Καλό θα είναι  να ξεκουραστείτε  να χαλαρώσετε  και να φορτίσετε μπαταρίες  μιας  και το καλοκαίρι  με την πολύμηνη παρουσία της  Αφροδίτης  στο ζώδιο σας  και λόγω της  ανάδρομης πορείας της, θα είναι αρκετά  καυτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ :  Για εσάς  τους  Παρθένους  και ειδικά  εσάς  του τρίτου δεκαημέρου  θα πρέπει  να είσαστε  προσεκτικοί  σε  εξαπατήσεις  η απογοητεύσεις  όσον αφορά  τις προσωπικές  σας σχέσεις  αλλά  και σε οικονομικό  επίπεδο .  Η  Σεληνιακή  Έκλειψη  σας  φωτίζει  και  ανασύρει  θέματα  που αφορούν παλιότερες   συμφωνίες η σχέσεις  σας με αδέρφια η συγγενείς  που είχατε και σας  είχαν  επηρεάσει  αρνητικά  ψυχολογικά  , οπότε  θα πρέπει  να ισορροπήσετε  και να σκεφτείτε  πιο καθαρά , να επικοινωνήσετε  αυτά  που σας  απασχολούν  ώστε  να πάτε παρακάτω χωρίς  να σας  επηρεάσει  ψυχολογικά.

Η διέλευση  της  Αφροδίτης  από το φιλικό σας  ζώδιο του Καρκίνου  στις  7/05  σας κάνει πιο  κοινωνικούς  και πιο  εξωστρεφείς .  Ένα καλό διάστημα  να διευρύνετε  τον κύκλο σας , να κάνετε  νέες  γνωριμίες  όπου μπορεί  μέσα  από αυτόν  τον κύκλο  να προκύψει  μια  νέα  οικονομική συνεργασία  αλλά και μια νέα  ερωτική ιστορία  όσο αφορά  τους  αδέσμευτους .  Για  τους  δεσμευμένους  ξεκινά  ένα  ωραίο  ερωτικό  και απολαυστικό διάστημα  με τον/την   σύντροφο  σας  όπου μπορείτε  να απολαύσετε  μαζί  αλλά  και με τους φίλους σας . Επίσης  είναι μια καλή  περίοδος  να θέσετε  νέους  στόχους   και φιλοδοξίες .

ΖΥΓΟΣ :  Η  Σεληνιακή  Έκλειψη  που πραγματοποιείται  στις  5/05  στο ζώδιο του  Σκορπιού  θα  σας φωτίσει και θα σας ωθήσει  να δώσετε έμφαση  στα βαθύτερα συναισθήματα  σας  βγάζοντας  τα στην επιφάνεια αλλά  και να βρείτε  νέους  πόρους  εισοδήματος  ώστε   να νιώσετε  πιο ασφαλής , θα πρέπει όμως  να μην κάνετε  παρορμητικές  κινήσεις .

Με την διέλευση  της  Αφροδίτης   στο ζώδιο  του Καρκίνου   θα σας ευνοήσει  να λάμψετε  στην επαγγελματική σας συνεργασία , μπορεί να  λάβετε μια επιβράβευση , μια προαγωγή  η bonus  η ακόμη αν είσαστε  σε  εύρεση  εργασίας  να βρείτε  κάτι  που θα σας ευχαριστεί.

Όσο  αφορά  τις σχέσεις   θα δώσετε  έμφαση  στις σοβαρές  σχέσεις  η τις σχέσεις γάμου που υπάρχουν  η θα  θελήσετε  την δημιουργία  μιας  σοβαρής  σχέσης , ακόμη και μέσα  από τον χώρο  τις  εργασίας  σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ :  Η Σεληνιακή  Έκλειψη  που πραγματοποιείτε  στο ζώδιο σας  5/05  θα σας  φορτίζει συναισθηματικά  επηρεάζοντας  σας  σε καίριους   τομείς.  Η Έκλειψη  αυτή  θα  ρίξει το φώς της  στον τομέα σχέσεων και συνεργασιών ,όπου θα πρέπει να κάνετε  αλλαγές   γεγονός  που δεν σας αρέσει  ως σταθερό  ζώδιο , είτε  σε προσωπικό  επίπεδο  είτε  σε  επαγγελματικό.  Οπότε  θα πρέπει να είσαστε  προσεκτικοί  για το πώς  θα τις αντιμετωπίσετε  αποφεύγοντας  εξάρσεις  και έντονες  ψυχικές  μεταπτώσεις , επηρεάζοντας  περισσότερο  εσάς  του δευτέρου  δεκαημέρου. Η  Διέλευση  της  Αφροδίτης   από το ζώδιο  του Καρκίνου  στις 7/05  θα σας κάνει  πιο εξωστρεφείς  και θα σας δημιουργήσει  την επιθυμία  για ερωτικές  περιπέτειες   για  εσάς  τους  αδέσμευτους . Επίσης  είναι πολύ καλό διάστημα   για να προωθήσετε σπουδές   η μάθηση  γενικότερα  η τις  επαφές  σας  με το εξωτερικό  η ακόμη  και να κάνετε γνωριμία  με  άτομο  που έχει να κάνει με το εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ : Η Σεληνιακή  Έκλειψη  που θα πραγματοποιηθεί  στις  5/05 θα ρίξει το φώς  της  σε βαθύτερα  σημεία του εαυτού σας   και θα σας  ωθήσει  να κάνετε  μια  ενδοσκόπηση  ανασύροντας   φοβίες  και ανασφάλειες  που θα πρέπει  να  διαχειριστείτε   και  καταλαγιάσετε . Από την άλλη  θα ενισχύσει  την φαντασίας  σας  που μπορεί  να αποβεί  δημιουργική μετέπειτα. Η  διέλευση   της Αφροδίτης   από το ζώδιο  του Καρκίνου στις  7/05  θα σας βγάλει  στην επιφάνεια  έντονα συναισθήματα , εμμονές , ζήλια  και πάθη.  Οπότε ξεκινά  μια  έντονη ερωτική  περίοδος , εύνοια   θα υπάρχει  και στα οικονομικά  ώστε  να  διευθετήσετε  οφειλές  σας  προς τρίτους ,δάνεια ,εφορία κλπ.,  δεν αποκλείετε   να λάβετε χρήματα  που σας όφειλαν από  παλιά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ :  Η Σεληνιακή  Έκλειψη   που πραγματοποιείτε  στις  5/05  στο φιλικό σας ζώδιο   του Σκορπιού  θα ρίξει το  φώς  της  στον κοινωνικό σας  τομέα  κάνοντας  κάποιες  αξιολογήσεις   προς  τους  φίλους  σας . Επίσης σας  δίνετε η ευκαιρία  να αξιολογήσετε  στόχους  και φιλοδοξίες   και  να τις εφαρμόσετε  με νέους  τρόπους.  Καλό  θα είναι  να  δώσετε  έμφαση  στη συλλογική εργασία. Η  διέλευση  της  Αφροδίτης  στο  απέναντι  σας  ζώδιο  του  Καρκίνου  σας  ευνοεί  σε σχέσεις  και συνεργασίες . Σας  δίνει  ζωντάνια   και επιθυμία για  φλερτ , οπότε  είναι  μια καλή  περίοδος  αν είστε  μόνοι /ες  να δημιουργήσετε  μια ευχάριστη  σχέση . Για εσάς  τους  δεσμευμένους   γίνεστε  πιο εκδηλωτικοί  και πιο  ζεστοί  εκφράζοντας  τα  συναισθήματα  σας  προς  τον /την  σύντροφο  σας , γεγονός   που δεν σας χαρακτηρίζει  από την φύση  σας.  Επίσης πολύ καλή  περίοδος   για  τα οικονομικά  σας  αλλά  και για συνεργασίες   όπου τώρα  μπορείτε  να προβάλετε  την  δουλειά  σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ :  Η Σεληνιακή  Έκλειψη   που πραγματοποιείτε   στις 5/05  στο ζώδιο του Σκορπιού  ρίχνει  το φως  της  στα θέματα  που αφορούν  την επαγγελματική σας καριέρα   και  κατά επέκταση  θέματα οικογένειας . Αυτό  σημαίνει  ότι θα πέσει  η αυλαία   σχετικά  με  αυτό  που  δεν σας  ικανοποιεί  πλέον επαγγελματικά  ώστε να προχωρήσετε  σε κάτι  άλλο . Το  θέμα   είναι πως  θα  το διαχειριστείτε   όλο  αυτό  σε  ψυχολογικό  επίπεδο  λόγω  τις  έντονης  επιθυμία  σας  να κάνετε  το επόμενο  βήμα, επηρεάζοντας   περισσότερο  εσάς   του δευτέρου  δεκαημέρου. Η  Διέλευση  της  Αφροδίτης  στις  7/05 από το ζώδιο του Καρκίνου  θα σας ομορφύνει  και διευκολύνει   την καθημερινότητα  σας , και  θα σας  ευνοήσει  στις συνθήκες  εργασίας  σας , στις  σχέσεις  με  συνεργάτες  η συναδέρφους  και γενικότερα  στις επαγγελματικές  σας σχέσεις . Πολύ  πιθανό  να προκύψει  έρωτας  στο χώρο εργασίας  η  να έχει σχέση  με την εργασία  σας . Επίσης  καλή περίοδος  να προσέξετε  και να περιποιηθείτε  τον εαυτό σας  αλλά  και την φυσική σας κατάσταση.

ΙΧΘΥΕΣ : Η  Σεληνιακή  Έκλειψη   που πραγματοποιείτε  στις  5/05  στο φιλικό σας  ζώδιο  του  Σκορπιού  θα  ρίξει το φως  σε  θέματα  που αφορούν   τον τρόπο  που επικοινωνείτε  και σκέφτεστε  και θα θελήσετε να αλλάξετε  λόγω  τις ευαισθησίας  που διαθέτετε  και την δυνατότητα  που έχετε  να  εναρμονίζεστε με τις  ενέργειες   του περιβάλλοντος  σας . Επίσης θα σας δοθεί  η δυνατότητα   για  σπουδές , μάθηση  αλλά  και  ταξίδια.

Η  διέλευση  της  Αφροδίτης   στις  7/05 στο φιλικό σας ζώδιο  του Καρκίνου  σας  κάνει  πιο εξωστρεφείς   και πιο  διαθέσιμους  ερωτικά.  Υπάρχει  έντονη  διάθεση  για  διασκέδαση  και  φλερτ ,οπότε  οι προοπτικές  για νέες  γνωριμίες  είναι πολύ καλές . Επίσης καλή περίοδος   για τα δημιουργικά σας  σχέδια , για  να παίξετε  τυχερά  παιχνίδια αλλά  και να  περάσετε όμορφα  με τα παιδιά σας .

f: Efi  Tsilidou