Εγκρίθηκε από τις δασικές υπηρεσίες η δασική διαχειριστική μελέτη για το λόφο του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη

Εγκρίθηκε από τις δασικές υπηρεσίες η δασική διαχειριστική μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Πεντέλης για την ανάδειξη και προστασία του δασικού χώρου του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Η μελέτη που έλαβε την έγκριση των δασικών υπηρεσιών προβλέπει:

  • Την ανάδειξη και πυροπροστασία του δασικού χώρου,
  • Τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου
  • Την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου
  • Την τοποθέτηση φωτισμού για την προστασία του χώρου
  • Την τοποθέτηση οργάνων παιχνιδιού για τα παιδιά και οργάνων υπαίθριας γυμναστικής και ενήλικες

Μετά την έγκριση της διαχειριστικής μελέτης ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου, τονίζει ο Δήμος, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.

«Ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε! Η έγκριση της δασικής διαχειριστικής μελέτης που συνέταξε ο Δήμος μας, για την ανάδειξη του δάσους του Λόφου του Προφήτη Ηλία και την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νέας Πεντέλης, μας παραδόθηκε. Μια σκέψη που ήταν στο μυαλό πολλών και για πολλά χρόνια, εμείς το «κυνηγήσαμε» και καταφέρνουμε να το υλοποιήσουμε. Η αναβάθμιση του γηπέδου αλλά και η ανάπλαση της περιοχής, με ανάδειξη του δάσους, τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου, την ασφάλεια και την πυροπροστασία του συνόλου του Άλσους που περιβάλλει το Λόφο του Προφήτη Ηλία είναι πια γεγονός και όχι μονάχα ένας διαχρονικός ευσεβής πόθος. Συνεχίζουμε δυναμικά και στα επόμενα μιλώντας με τις πράξεις και τα έργα μας και όχι απλώς με λόγια», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

«Με σοβαρή δουλειά, ξεκινώντας από το μηδέν και υπευθυνότητα απέναντι στους συμπολίτες μας και το φυσικό πλούτο της πόλης μας η υπόσχεση έγινε πράξη ακολουθώντας τις αρχές της δασικής νομοθεσίας. Το «Άλσος Δημοτικού Γυμναστηρίου – Προφήτη Ηλία» έχει πλέον την έγκριση της δασικής υπηρεσίας για να μετατραπεί σε ένα ζωντανό πάρκο στην Νέα Πεντέλη με  υγιείς δραστηριότητες άθλησης και χαλάρωσης για  τους κατοίκους κάθε ηλικίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,  Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Άντα Μπούσουλα .

2.5.2023