”Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης” της Βίλιας Χατζοπούλου στο θέατρο ”Αποθήκη”

Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης

Συντελεστές:

Κείμενο– Σκηνοθεσία: Βίλια Χατζοπούλου
Επιμέλεια κοστουμιών και σκηνικού Χαρά Κονταξάκη
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα
Ηθοποιοί: Ηλίας Βαλάσης, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρούλα Καλαμποκιά, Αγγελική Μπούρα, Δημήτρης Πλατής, Μαρία Σταυροπούλου, Ασημένη Τούντα.

Περιγραφή

1929. Η μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο Φωταερίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι από άκρη σε άκρη. Δύο άντρες θα αναμετρηθούν με την προδοσία. Ένας τρίτος άντρας θα τους ακολουθήσει θέτοντας το δίκαιο, ως μοναδική αλήθεια. Η απεργία ωστόσο, τους εξοντώνει, τους εξαγριώνει. Έχουν ήδη δώσει σ΄ αυτόν τον αγώνα περισσότερα απ’ όσα αντέχουν και η πίεση θα προκαλέσει τον θάνατο του ενός. Κάτω από ποιες συνθήκες; Το βαρύ ψέμα του νεκρού είναι μια πράξη θυσίας ή μήπως φόνος;
Στην παράσταση “Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης” μαζί με τη μεγάλη ιστορία, παρακολουθούμε και τη μικρή ιστορία των ηρώων μας. Η απεργία, ως το μεγάλο ιστορικό γεγονός, τους αναγκάζει να πάρουν θέση. Τα διλήμματα είναι σκληρά, καθώς η απεργία κρατάει πολύ και οι αντοχές τους δοκιμάζονται. Οι ήρωες θα δράσουν υπό πίεση και θα φανερωθούν πολλά σκοτεινά χαρακτηριστικά τους.
Η συγγραφέας και σκηνοθέτης Βίλια Χατζοπούλου σημειώνει: “στο έργο η μεγάλη απεργία και η ταραγμένη πολιτική κατάσταση της εποχής, είναι το βασικό σημείο σύγκρουσης των δύο ηρώων μας. Οι σκληρές συνθήκες και τα χαμένα μεροκάματα τους συνθλίβουν. Ο καθένας τους θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο επίλυσης του προβλήματος. Όλα θα οριστούν από τον χαρακτήρα τους, όπως συμβαίνει πάντα θαυμαστά στη δραματουργία. Οτιδήποτε λοιπόν τους λείπει σε πολιτική γνώση, βούληση, σιγουριά συμπληρώνεται απ’ το βαθύτερο ένστικτό τους. Τα φυσικά, τα πιο ανέγγιχτα υλικά τους θα πάρουν τις δραματικές αποφάσεις που θα φτάσουν στην προδοσίας και θα οδηγήσουν την ιστορία πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά”.

Θέατρο Αποθήκη

Πρεμιέρα Σάββατο 29 Απριλίου, στις 18:30

Μόνο για 6 παραστάσεις –  2η χρονιά!

Σάββατο 29 Απριλίου 2023 18:30
Κυριακή 30 Απριλίου 2023,  21:00
Σάββατο 6 Μαΐου 2023, 18:30
Κυριακή 7 Μαΐου 2023, 21:00
Σάββατο 13 Μαΐου 2023,  18:30
Κυριακή 14 Μαΐου 2023, 21:00
 Συνοδοί ΑΜΕΑ(με χρήση αναπηρικού αμαξιδίου) 11€
Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ (Χωρίς κινητικά προβλήματα) 10€
Σαρρή 40
2103253153
Ψυρρή, Αττική
21.4.2023