Ειδικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας-Το 2023 μόνο στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας ελέγχθησαν-12.032

Ειδικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας – Το 2023 μόνο στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας ελέγχθησαν -12.032- άτομα, συνελήφθησαν -191- και βεβαιώθηκαν -1.859- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Ειδικά σχέδια αστυνομικών επιχειρήσεων και δράσεων υλοποιούνται καθημερινά από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις τοπικές Διευθύνσεις Αστυνομίας εφαρμόζεται ένα πλέγμα παράλληλων δράσεων όπου κλιμάκια εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, δραστηριοποιούνται σε 24ωρη βάση με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας σε θέματα ασφάλειας, τάξης αλλά και οδηγικής συμπεριφοράς.

Ενδεικτικά, στην περιοχή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στην Αττική, από την 1η Ιανουαρίου έως την 22η Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν καθημερινές στοχευμένες δράσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθησαν συνολικά -12.032- άτομα και -6.235- οχήματα και προσήχθησαν -677- άτομα.

Παράλληλα, συνελήφθησαν συνολικά -191- άτομα για διάφορα αδικήματα, (μεταξύ των οποίων για καταδικαστικές αποφάσεις, ληστείες, κλοπές, ενδοοικογενειακή βία, ναρκωτικά, όπλα, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κ.λπ.), ανευρέθηκαν -40- κλεμμένα οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν -1.859- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, θα συνεχιστούν.