Εκδήλωση αφιερωμένη στη διεθνώς γνωστή Νεοφωκιανή ζωγράφο και χαράκτρια Άννα Κινδύνη

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Φώκαιας «Φωκαέων Πολιτεία» και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου.

Μία εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρων από τον Σύνδεσμο Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου, με αφηγήσεις από τη ζωή της ζωγράφου Άννας Κινδύνη, που συνοδευόταν από την ωραία μελωδία της κιθάρα ενδιάμεσα των αφηγήσεων. Μία βραδιά ιδιαίτερα συγκινητική γιατί η Άννα Κινδύνη ήταν και αυτή μία προσφυγοπούλα που σπούδασε στην Γαλλία αλλά πολλά από τα έργα της ήταν αφιερωμένα στα παιδιά της προφυγίας που σημάδεψαν την ζωή της.  Το έργο της «ζωγράφου των παιδιών του πολέμου και της προσφυγιάς»

Η εκδήλωση έγινε στις 4 Δεκεμβρίου. Την εκδήλωση προλόγισε η γραμματέας του Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Γιάννης Βελέντζας καθώς και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελος Ντηνιακός. Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Μιχάλης Τρανουδάκης και κιθάρα έπαιξε ο Νίκος Χατζηελευθερίου. Τα κείμενα αφηγήθηκαν η κ. Ζαχαρώ Φρατζέσκου και ο κ. Μιχάλης Τρανουδάκης.

 

Βιογραφία.Η Άννα Κινδύνη – Μαυρουδή (ΦώκαιαΣμύρνη, 1914 – Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2003) ήταν Ελληνίδα ζωγράφος και χαράκτρια. Τα έργα της έχουν συνήθως ως θεματολογία τις πονεμένες μητέρες και τα φοβισμένα παιδιά.[2] Στο έργο της επίσης αποτύπωσε την καλλιτεχνική πραγματικότητα των Παρισίων κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.[3]  Πέθανε σε ηλικία 89 ετών το 2003 και η κηδεία της έγινε στη Νέα Σμύρνη.[8]

Τον Ιανουάριο του 2009, έξι χρόνια μετά το θάνατό της, κυκλοφόρησε το βιβλίο “Άννα Κινδύνη 1914-2003”. (βικιπαίδεια)