ΕΚΘΕΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ TERRA INCOGNITA ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΛΟΥΚΟ ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

(Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι)

Τετάρτη 24 Ιαν 2024 – Κυριακή 25 Φεβ 2024. Ώρες: 10:00 πμ – 10:00 μμ, Καθημερινά

Έναρξη: 24 Ιαν 2024, στις 7:30 μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Αθανάσιος Μαλούκος παρουσιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση Tαξιδιωτικής Φωτογραφίας, με θέματα από χώρες όπως η Ινδονησία, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Αιθιοπία, το Μεξικό, η ΛΔ του Κονγκό, το Βιετνάμ, αλλά και μέρη όπως το Σαχέλ, η Σιβηρία, ή τα Ιμαλάια.

       

Απομακρυσμένες φυλές, ανεξερεύνητες θρησκείες, άγνωστες τελετουργίες, πολιτισμοί που εξαφανίζονται ή εντυπωσιακά γεγονότα, καταγεγραμμένα για πρώτη φορά με έναν μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο.

“Terra Incognita”;

“Αγνωστα Μέρη”;

Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των άγνωστων πτυχών της ανθρώπινης έκφρασης, προσφέροντας μια ματιά στις ζωές ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, παραδόσεις και πεποιθήσεις, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Ο Αθανάσιος Μαλούκος, πέρα από Πολιτικός Μηχανικός και ακούραστος ταξιδευτής, είναι και ένας εξειδικευμένος αφηγητής, που με τις εικόνες του ξεπερνά την επιφάνεια, για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική οπτική εμπειρία του απίστευτου πλούτου των πολιτιστικών και θρησκευτικών πρακτικών που απαντώνται σε όλο τον κόσμο.

Το έργο του, μέσα από πλούσιες υφές, ζωντανά χρώματα και δυναμικές συνθέσεις, παρουσιάζει το πολυσύνθετο μωσαϊκό του ανθρώπινου πολιτισμού, πέρα απο σύνορα, διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά 100 περίπου φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων με μουσειακής ποιότητας εκτυπώσεις.

Η περιγραφή κάθε φωτογραφίας γίνεται συγχρόνως στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ.

Υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων πρωινών σχολικών επισκέψεων, μετά απο συνεννόηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η Πρεσβεία του Μεξικού και το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού παρέχουν την ευγενική τους αιγίδα.

 

Νταίζη Λεμπέση | τηλέφωνο επικοινωνίας 6908502631 |  email daisylempesi@hotmail.gr