Εκλογή Δ.Σ. στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ “Αρμός Βορείου Αιγαίου Α.Ε.”

Η πρώτη γενική συνέλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ «ΑΡΜΟΣ Βορείου Αιγαίου Α.Ε», του 2024, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στην Καλλονή Λέσβου, παρουσία των νεοεκλεγέντων Δημάρχων-μετόχων της Λήμνου, Ελεωνόρας Γεώργα και Αγίου Ευστρατίου, Κωνσταντίνου Σινάνη, καθώς και του επανεκλεγέντα Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, η οποία όρισε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Νέος Πρόεδρος του Οργανισμού, αναδείχθηκε ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μπουλώτης.

Στη Συνέλευση που σηματοδοτεί τη νέα εποχή του πρότυπου Αναπτυξιακού Οργανισμού που ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2021 -από τη στιγμή της εκλογής των νέων δημοτικών αρχών των τριών Δήμων εταίρων του «ΑΡΜΟΥ»- συμμετείχαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος Ταξιαρχούλα Πνακά, και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Καυλακώνης, που ενημέρωσαν τους εταίρους για τα έργα που αφορούν τους Δήμους τους, καθώς και τα νέα μέλη του Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού:
Μπουλώτης Δημήτριος – Πρόεδρος
Δήσσος Παναγιώτης – Αντιπρόεδρος
Πνακά Ταξιαρχούλα – Διευθύνου Σύμβουλος
Βέρρος Ταξιάρχης – Μέλος
Γεώργα Ελεωνόρα – Μέλος
Σινάνης Κωνσταντίνος – Μέλος
Ναούμη Βικτώρια – Μέλος
Λαζαρίδης Ευστράτιος – Μέλος
Σακαρίκος Γεώργιος- Μέλος

Στη Γενική Συνέλευση, η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα εξέφρασε τις προθέσεις της για συνεργασία, με στόχο την ευόδωση και προώθηση των καταστατικών σκοπών του οργανισμού και την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, σε μελέτες και επιβλέψεις τεχνικών έργων.

«Η σύμπραξη που κάναμε το 2021 οι Δήμοι της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου και της Δυτικής Λέσβου, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, απέδωσε και ξεπέρασε μπορώ να πω και τις αρχικές μας προσδοκίες», σημείωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Πρόσθεσε δε ότι, ο «ΑΡΜΟΣ» που αποτέλεσε έναν από τους πρώτους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς που ιδρύθηκαν από τους Δήμους στη χώρα, έχει ομολογουμένως αφήσει πίσω του ήδη ένα ισχυρό αποτύπωμα, με σημαντική δραστηριότητα και καταγεγραμμένο έργο και στους τρεις Δήμους εταίρους.

«Το ισχυρό αποτύπωμα του «ΑΡΜΟΥ» αναγνώρισε εξάλλου πριν λίγο καιρό δημοσίως και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκης, τονίζοντας πως εκπληρώσαμε ακριβώς τον στόχο που είχε η Κυβέρνηση, όταν έδινε τη δυνατότητα ίδρυσης Αναπτυξιακών Οργανισμών, για να επιτελέσουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των Δήμων. Σήμερα, παρουσία των νέων Δημάρχων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και με το νέο Δ.Σ. προχωράμε στη νέα εποχή για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για τους δημότες μας» κατέληξε.

Ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Κωνσταντίνος Σινάνης, ανέφερε  μεταξύ άλλων, το πόσο σημαντικό εργαλείο αποτελεί ο “ΑΡΜΟΣ” και για τους τρεις δήμους, πολλώ δε μάλλον για τον δήμο Αγ. Ευστρατίου,ελλείψει οργανωμένης τεχνικής υπηρεσίας.
Τόνισε πως έχει την διάθεση να «εκμεταλλευτεί» την αναπτυξιακή στο έπακρο “με στόχο να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη νέα προγραμματική περίοδο που βρίσκεται προ των πυλών”, όπως είπε.

 

23.1.2024