Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου Προβολή ταινίας: Φαίδρα του Ζιλ Ντασέν στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Προβολή ταινίας: Φαίδρα
του Ζιλ Ντασέν

Με την Μελίνα Μερκούρη

Κινηματογραφική μεταφορά του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, η Φαίδρα με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη στον ομώνυμο ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον Άντονι Πέρκινς είναι από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες του Ζιλ Ντασέν. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Ντασέν μαζί με τη Μαργαρίτα Λυμπεράκη, ενώ η μουσική είναι του Μίκη Θεοδωράκη. Η ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη ήταν υποψήφια για Όσκαρ Κοστουμιών και η Μελίνα Μερκούρη για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Η προβολή της ταινίας εγκαινιάζει τη σύμπραξη μεταξύ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Φεστιβάλ συνομιλώντας ταυτόχρονα με το πρόγραμμα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει με τον Ιππόλυτο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο μεγάλο Θέατρο και κλείνει με την κινηματογραφική Φαίδρα στη Μικρή Επίδαυρο.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Σεπτέμβριος 1962 (Ελλάδα)
Σκηνοθεσία : Ζυλ Ντασέν
Υποψηφιότητες: Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α΄ γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία,
Σύνθεση μουσικής: Μίκης Θεοδωράκης
Σενάριο: Ζυλ Ντασέν, Μαργαρίτα ΛυμπεράκηΜουσική: Μίκης ΘεοδωράκηςΠαίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Άντονι Πέρκινς, Ραφ Βαλόνε, Ελίζαμπεθ Έρσι, Ζυλ Ντασέν Τασσώ Καββαδία, Ανδρέας Φιλιππίδης, Ζωρζ Σαρή, Τζαβαλάς Καρούσος, Ολυμπία Παπαδούκα, Αλέξης Πεζάς, Γιώργος Πάντζας, Στέλιος Βόκοβιτς, Νίκος Τζόγιας, Κώστας Μπαλαδήμας, Φαίδων Γεωργίτσης, Τιτίκα Σαριγκούλη, Ντέπη Μαρτίνη, Φαίδων Παπαμιχαήλ, Γιάννης Μπέρτος.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Προβολη: 19/08/2023

Ώρα  21:30

Διάρκεια: 115΄

Εισιτήρια : 5€

Παλαιά Επίδαυρος Αργολίδα

3.8.2023