Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Κατάργηση Ενδιάμεσων Εκπτώσεων

Με αφορμή το νέο Πλαίσιο Προστασίας των Καταναλωτών που τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Πρόεδρος Σταύρος Καφούνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνουν πώς με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στο νομοσχέδιο παραμένει ενεργός ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η συντριπτική πλειοψηφία απαίτησε την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ η θέση αυτή έχει την απόλυτη συμφωνία όλων των εμπορικών οργανώσεων της χώρας, όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως περιοχής και μεγέθους καθώς και τη σύμφωνη γνώμη καταναλωτικών οργανώσεων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζοντας το κοινό αίτημα του εμπορικού κόσμου, θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατάργηση του παρωχημένου αυτού θεσμού.
6.3.2022