Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές από φαρμακεία, η πλειονότητα των οποίων με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε διάφορες περιοχές της πόλης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: Kατόπιν επισταμένης έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως , Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη εξιχνίασαν δέκα πέντε (15) περιπτώσεις κλοπής (τετελεσμένες και σε απόπειρα), από φαρμακεία στις περιοχές αρμοδιότητας τους και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά δεκατριών (13) ατόμων, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων προϊόντων να ξεπερνά τις 7.400 ευρώ.

Ειδικότερα σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος:

– 44χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και κλοπή από φαρμακείο στην περιοχή της Ευκαρπίας, τον Ιανουάριου του 2024, όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, για κλοπή από εμπορικό κατάστημα στην περιοχή της Πυλαίας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την ίδια ημέρα προέβη σε δύο ακόμη κλοπές από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

– δύο ημεδαπών γυναικών ηλικίας 50 και 39 ετών, οι οποίες τον Ιανουάριο του 2024, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από φαρμακείο στην περιοχή της Καλαμαριάς προϊόντα συνολικής αξίας (1.667) ευρώ.

– 32χρονου αλλοδαπού, ο οποίος με την μέθοδο της απασχόλησης, τον Φεβρουάριο του 2024, αφαίρεσε προϊόντα αξίας (200) ευρώ από φαρμακείο στην Καλαμαριά και από κοινού με 32χρονο συνεργό του αφαίρεσαν με την ίδια μέθοδο  προϊόντα αξίας (720) ευρώ από την περιοχή της Ανάληψης.

– τριών ημεδαπών γυναικών ηλικίας 33, 40 και 25 ετών, οι οποίες αρχές Φεβρουαρίου του 2024, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από φαρμακείο στην περιοχή του Ευόσμου προϊόντα αξίας (80) ευρώ.

– Πέντε ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 15 έως 47 ετών, οι οποίες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από εννέα φαρμακεία (εκ των οποίων μία απόπειρα) στις περιοχές της Καλαμαριάς, Ν. Ραιδεστού και Χαριλάου διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας (4.150) ευρώ περίπου.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.