Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και κοσμημάτων σημαντικής αξίας από διαμέρισμα.

Η επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών τ και η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και κοσμημάτων σημαντικής αξίας από διαμέρισμα στην Καλαμαριά, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη.

Πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες χθες (29-04-2023), σε περιοχή του Νομού Αττικής, οπότε και συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος της Ε.Π.Θ..

Προηγήθηκε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου,  σύμφωνα με την οποία, τον Νοέμβριο του 2022, παραβιάστηκε παράθυρο διαμερίσματος 33χρονης Ελληνίδας, ερευνήθηκε ο χώρος και από το εσωτερικό αφαιρέθηκαν 300.000 ευρώ, κοσμήματα χρηματικής αξίας περίπου 100.000 ευρώ και τρείς ηλεκτρονικές συσκευές (tablet).

Παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, έγινε έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε ο 35χρονος άντρας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κλειδιών θυρών διαφορετικών εταιρειών
  • Μηχάνημα κοπής-διαμόρφωσης κλειδιών
  • Αντικείμενα που διευκολύνουν τη διάρρηξη οικιών με αντικλείδι και
  • Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης.

Επιπρόσθετα, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, για την οποία σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

30.4.2923