Επίθεση σε εκκλησία στο Αμβούργο, επτά νεκροί και επτά τραυματίες

Φωτογραφία Reuters news: Η αστυνομία ασφαλίζει την περιοχή μετά από θανατηφόρους πυροβολισμούς στο Αμβούργο της Γερμανίας, 9 Μαρτίου 2023 σε αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε από βίντεο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου χθες Πέμπτη το βράδυ σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση έφθασε λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο και άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν πυρ, διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί. Ο έβδομος βρέθηκε από αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης.

«Οι αναφορές από το Άλστερντορφ απόψε συγκλονίζουν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια  στις οικογένειες των θυμάτων. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών και την εξακρίβωση των κινήτρων. Παρακαλώ, δώστε προσοχή στις οδηγίες της αστυνομίας του Αμβούργου», ανέφερε μέσω Twitter ο δήμαρχος της χανσεατικής πόλης Πέτερ Τσέντσερ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ