Επίσημη επίσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Ιαπωνία

 

Επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία από τις 24 ως τις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά την παραμονή του στο Τόκυο, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή εξόδιας ακολουθίας του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe, ενώ θα έχει σειρά επαφών με υπουργούς της Ιαπωνικής κυβέρνησης και μέλη του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα:

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας, Taro Kono.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας ενώ την ίδια μέρα θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ιαπωνία, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και Ιάπωνες σχετιζόμενους με την Ελλάδα.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή εξόδιας ακολουθίας του πρώην Πρωθυπουργού Shinzo Abe. Μετά το πέρας αυτής, θα μεταβεί στο Παλάτι Akasaka, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, τον Υπουργό Εξωτερικών Yoshimasa Hayashi, τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, Hirokazu Matsuno και τη χήρα του εκλιπόντος, Akie Abe.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει διαδοχικές συνομιλίες με τον ομόλογό του Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Kenji Yamada, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, Toshiro Toyoda και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Minoru Kiuchi.

23.9.2022