Επίσκεψη εργασίας Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στο Ριάντ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Μάιρα Μυρογιάννη, μεταβαίνουν σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στο Ριάντ προκειμένου να συμμετάσχουν στο 1ο Επενδυτικό Φόρουμ ΕΕ-Σαουδικής Αραβίας που θα λάβει χώρα στις 23 Οκτωβρίου και στο 7ο επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ Future Investment Initiative που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας μεταξύ 24-26 Οκτωβρίου.

Το Επενδυτικό Φόρουμ ΕΕ – Σαουδικής Αραβίας διοργανώνεται από κοινού από το Υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (MISA) και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αντανακλά το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών και την αμοιβαία βούληση για μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων.

Το επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ Future Investment Initiative, διοργανώνεται φέτος για 7η συνεχή χρονιά, με συμμετοχή αρχηγών κρατών και μελών κυβερνήσεων, υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, στελεχών επιχειρήσεων και επενδυτικών κεφαλαίων. Το φετινή Φόρουμ φέρει τον “The New Compass” και η θεματολογία του επικεντρώνεται σε τομείς αιχμής, όπως η ενεργειακή μετάβαση, η τεχνητή νοημοσύνη, η κλιματική αλλαγή, η βιοτεχνολογία.

Ο κ. Υφυπουργός θα συμμετάσχει με παρεμβάσεις και στις δύο διοργανώσεις, ενώ κατά την παραμονή του στο Ριάντ θα έχει γεύμα εργασίας με  μέλη του Ελληνο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

22.10.2023