Επίσκεψη μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev στη ΔΕΘ

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε χθες, μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev, το περίπτερο της Βουλγαρίας, τιμώμενης χώρας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν για τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν αυτές τις μέρες και τις δύο χώρες. Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον ομόλογό της τα συλλυπητήριά της για τα θύματα που είχε η γειτονική χώρα και δέχθηκε τα δικά του για τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στην κακοκαιρία Daniel.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι η ΔΕΘ, με τις παράλληλες θεματικές της εκδηλώσεις και την αθρόα προσέλευση επαγγελματιών, αποτελεί ιδανική πλατφόρμα επαφών, σύναψης συμφωνιών, διεύρυνσης πεδίων συνεργασίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ανάπτυξης συνεργιών. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμμετοχή της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας, καταδεικνύει τόσο το σύγχρονο και καινοτόμο πρόσωπο του βουλγαρικού ιδιωτικού τομέα, όσο και τη συνεχή αναβάθμιση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και του γεωπολιτικού ρόλου των δύο χωρών στην περιοχή.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας, το οποίο αντικατοπτρίζει τη φιλία των δύο λαών, αλλά και το κοινό όραμα για ένα μέλλον ασφάλειας και ευημερίας της ευρύτερης περιοχής.

Νωρίτερα, η κυρία Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα, είχε περιηγηθεί στα περίπτερα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Πυροσβεστικής, της «Akademia», της ΕΛ.ΑΣ. και του ΚΕΘΕΑ.

12.9.2023