Επίσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας

Τα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας και συγκεκριμένα στο σημείο εισόδου του Dorohusk από όπου έχουν περάσει έως σήμερα πάνω από 1,3 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες, επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Πολωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε δεν πρέπει να δεχτούμε τη συνέχιση της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ουκρανία, ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει και οι επεκτατικές βλέψεις της Ρωσίας του κ. Πούτιν να ηττηθούν. Παράλληλα σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι πολωνικές αρχές, αλλά και η πολωνική κοινωνία αντιμετωπίζουν αυτό το πρωτοφανές προσφυγικό κύμα, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι εντυπωσιακός, ενώ η ΕΕ από την πλευρά της έχει κάνει σημαντικά βήματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, δίνοντας στους Ουκρανούς το καθεστώς πρόσφυγα και ελευθερία κίνησης στα κράτη-μέλη. Η Ελλάδα, όπως είπε, έχει ήδη δεχθεί πάνω από 20.000 πρόσφυγες και είναι σε θέση να υποδεχθεί ακόμη περισσότερους αν παραστεί ανάγκη.

Κατά την επίσκεψή του τον υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της συνοριοφυλακής, της δημοτικής αρχής, αλλά και όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

13.4.2022