Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις και θα πραγματοποιήσει ένα τελικό γύρο επαφών πριν την ψηφοφορία, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Konrad Adenauer Stiftung», στην οποία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres. Ακολούθως, θα παραστεί από κοινού με τους Υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

3.6.2024