ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ “Following Aristotle – Από τον Αριστοτέλη στον Άθωνα”

Μπροστά στον Ακάνθιο Κόλπο, στην Ιερισσό, απέναντι από το Αριστοτέλειο Όρος και τον Άθωνα, στο ξενοδοχείο Mount Athos Resort, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου, η έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου “Following Aristotle – Από τον Αριστοτέλη στον Άθωνα”, που διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη.

Στην έναρξη του Συμποσίου συμμετείχαν, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Παραγωγικών Φορέων, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Ρωσία, από Δήμους με τους οποίους ο Δήμος Αριστοτέλη έχει προχωρήσει σε συνεργασία και δικτυώσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Στη σημασία και την επιδραστικότητα της προσωπικότητας του οικουμενικού φιλοσόφου αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννη Κουφίδη, εκπροσώπησαν το μέλος Δ.Σ. Βαρβάρα Μαυροφρύδη και η υπεύθυνη επικοινωνίας Λία Μπουντιούκου η οποία και ανέγνωσε την ομιλία του Προέδρου. Στη σύνδεση του Αριστοτέλη με τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη ήταν εστιασμένη η ομιλία του, κάνοντας αναφορά στη δυναμική του τόπου, τις απειλές της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη ανάγκη προσαρμογής.

Ακολούθησαν οι ομιλίες φιλοξενούμενων Δημάρχων και επιχειρηματιών της Ιταλίας, καθώς και της Αναστασίας Καραχισαρλή από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κάθε σκέλος της εκδήλωσης σφραγίζονταν με μια σπονδή, με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, το κρασί, το μέλι, το ελαιόλαδο.

   

Στη συνέχεια στον εντυπωσιακό χώρο του εστιατορίου του ξενοδοχείου, ακολούθησε το Αριστοτέλειο Δείπνο, που περιλάμβανε εκλεκτά εδέσματα, τα οποία παρασκεύασαν οι σεφ του ξενοδοχείου αξιοποιώντας τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής. To δείπνο ήταν επίσης ευκαιρία για γνωριμία και δικτύωση με τους εκλεκτούς καλεσμένους του Δήμου.

Ψυχή της εκδήλωσης η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Δήμου, Μαρία Πάππα που είχε και την ευθύνη όλης της εξαιρετικής διοργάνωσης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος . Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στηρίζει σταθερά τις δράσεις του Kouzina, δεδομένου ότι αποτελούν ένα ιδιαίτερα δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο προώθησης του προορισμού και της τοπικής γαστρονομίας.

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση εδώ: https://www.facebook.com/DimosAristoteli/videos/1576863416494728/?__cft__[0]=AZVF8C4AQf9J3fpOw9xBQZNzqGC1I6zdIthGRvRFQRgj2RtpX4PtcWP6Hmen0E-fxSEMhkIZSN_Lu1Fm7cxz9QMQ6g8T_NpuIitHeejYcY0rw8-cVgNMFUdBpujkrLC9yLKL5lrwcaImog_I5Q9hOSqeFRVUp0Fdy4RcmmSpXKufuvk0_wah0Xwx3BS_ieh4o_QkCp7KH7invxBCXXFq5rgg&__tn__=%2CO%2CP-R