Επιμορφωτική συνάντηση του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση για το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά με θέμα: «Συμβουλευτικές παρεμβάσεις στη προσχολική ηλικία»,  πραγματοποιήθηκε χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Την συνάντηση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά, η Διεύθυνση  των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και  Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Πειραιά.

Η διεπιστημονική ομάδα του 1ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Πειραιά ενημέρωσε το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, μεταξύ άλλων, για τις προϋποθέσεις εντοπισμού της δυσλειτουργικής συμπεριφοράς ενός παιδιού και τα σημεία που μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία προς ιατρική παραπομπή, για τις τεχνικές αντιμετώπισης προκλήσεων εντός της τάξης, καθώς και με ποιο τρόπο ανακοινώνονται στους γονείς  οι  δυσκολίες του παιδιού.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ παιδαγωγών και ειδικών  του 1ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

«Σκοπός της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν να γνωρίζουμε τα σημάδια εντοπισμού της δυσλειτουργικής συμπεριφοράς των παιδιών και τα σημεία ανησυχίας, καθώς και τον τρόπο ενημέρωσης και πληροφόρησης των γονέων,  προκειμένου να παραπέμψουμε ένα παιδί στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Στηρίζουμε δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την αποτελεσματικότερη στήριξη των γονέων και των παιδιών προσχολικής ηλικίας που κινούνται στην κατεύθυνση της επιστημονικής ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της συμβουλευτικής υποστήριξης του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου μας και  ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες», τόνισε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία  Ζηλάκου.

1.4.2024