Επισκεφτήκαμε το World Of Beer , το πρώτο φεστιβάλ μπίρας με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Το τριήμερο 10-12 Μαΐου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας και μάλιστα με την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών. Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά είδη μπίρας από όλο τον κόσμο, συνοδεύοντάς τα με ξεχωριστές λιχουδιές που θα βρει στο χώρο. Επίσης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τις μεθόδους παρασκευής, το ιδανικό σερβίρισμα, αλλά και μύθους και αλήθειες για το ποτό που προτιμούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο!

     

Η επίσκεψή μας, την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες. Αρχικά να πούμε ότι πήραμε τις δυο δωρεάν μάρκες μας, στο περίπτερο της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, για να απολαύσουμε δύο γευστικές δοκιμές τις αρεσκείας μας στα περίπτερα-μέλη της Ένωσης. Μαζί με τις μάρκες πήραμε και το συλλεκτικό ποτήρι του World of Beer, με την ονομασία IN THE LOOP, κατασκευασμένο με λιγότερο πλαστικό, μειώνοντας το ανθρακικό του αποτύπωμα. Το τελευταίο, το κρατήσαμε ενθύμιο, για να θυμόμαστε το 1Ο WORLD OF BEER FESTIVAL. Μείναμε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την πληθώρα επιλογών μπίρας(1000+), την ταχύτητα στην εξυπηρέτηση αλλά και τη φιλική ατμόσφαιρα που είχαν εξασφαλίσει οι διοργανωτές.

Εν συνεχεία, παρακολουθήσαμε σεμινάρια αλλά και συζητήσεις σχετικά με το ταξίδι της μπίρας στο χρόνο, προτάσεις Beer και Food Pairing, Beer Coctails αλλά και τα πολύ ενδιαφέροντα Greek Beer Awards 2024. Απολαύσαμε τους ενδιαφέροντες κωμικούς Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη, στην Stand-up Comedy «Θα φτιάξω τυρί». Η βραδιά έκλεισε ιδανικά με τρείς συναυλίες, συγκεκριμένα τους Γιαγκίνηδες, την Παυλίνα Βουλγαράκη και τον Κώστα Μακεδόνα. Το κοινό έμεινε απολύτως ικανοποιημένο, δοκίμασε πολλά είδη μπίρας, έμαθε, τραγούδησε και χόρεψε!

Ακολουθούν δύο εξίσου σημαντικές ημέρες και καλό θα ήταν να σπεύσετε καθώς υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα να δείτε και να κάνετε. Συναυλίες με τους Domenica, τα Κίτρινα Ποδήλατα και τους Μπλε (το Σάββατο), τους Wedding Singers, την Πένυ Μπαλτατζή και το Μύρωνα Στρατή (την Κυριακή). Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τους πολύ αξιόλογους κωμικούς Διονύση Ατζαράκη (Σάββατο) και Λάμπρο Φισφή (Κυριακή). Εννοείται ότι δεν θα λείψουν οι συζητήσεις, τα σεμινάρια ενώ θα υπάρχει άφθονη μπίρα!

Εμείς να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση και να ευχηθούμε ανάλογες επιτυχίες στα επόμενα World Of Beer Festivals!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Τελευταία Άρθρα