ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/12) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος η πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρία Κομνηνού,  τα μέλη του Δ.Σ  Αφροδίτη Λίτη αντιπρόεδρος της Ταινιοθήκης, Βάλερυ Κοντάκος,  Γενική Γραμματέας, και  Βαγγέλης Σόρογκας, καθώς και στελέχη της Ταινιοθήκης και συνεργάτες του προγράμματος ΕΣΠΑ.  Ο κύριος Πατούλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Χάρη Ρώμα, ξεναγήθηκε στο νεοσύστατο Μουσείο Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης από την εικαστικό, Καθηγήτρια Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αφροδίτη Λίτη, που επιμελήθηκε το στήσιμο του Μουσείου.

Ο κύριος Πατούλης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα σπάνια εκθέματα της έκθεσης «Μαγικές Εικόνες» που αφηγούνται την εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτελούν μέρος της συλλογής του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος -έργο ζωής της Αγλαΐας Μητροπούλου. Το ενδιαφέρον του κέντρισαν ιδιαίτερα οι προ-κινηματογραφικές συσκευές, δηλαδή το καρουζέλ, τα στερεοσκόπια και οι μαγικοί φανοί.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πατούλης ξεναγήθηκε στους χώρους της Ταινιοθήκης και παρακολούθησε ένα βίντεο με τις πρόσφατες δράσεις του ιδρύματος (φεστιβάλ, αφιερώματα, αποκαταστάσεις ταινιών και εκπαιδευτικά προγράμματα).

Η Μαρία Κομνηνού απένειμε στον Περιφερειάρχη βραβείο με το σήμα της Ταινιοθήκης, φιλοτεχνημένο από την Αφροδίτη Λίτη, και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη στήριξη που η Περιφέρεια προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στο Ίδρυμα, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, επιτρέποντάς της να υλοποιήσει τις πολύπλευρες δράσεις της.

«Αυτό το μουσειακό κύτταρο μας προκαλεί δέος», υπογράμμισε με τη σειρά του, λαμβάνοντας το βραβείο, ο Γιώργος Πατούλης. «Θέλουμε να είμαστε κοντά σας, και θα είμαστε με έμπρακτο τρόπο».

21.12.2022